Egeli Gazete

Maaşlara yüzde 10 iyileştirme zammı bugün geldi! Kimse beklemiyordu

Maaş zamlarını dair eylül ayının ortalarında yeni açıklamalar gelirken, güncel gelişmeler de yakından takip ediliyor. 
Maaşlara yüzde 10 iyileştirme zammı bugün geldi! Kimse beklemiyordu
Haberler / Ekonomi
13 Eylül 2024 Cuma 14:31

Orta Vadeli Program’ın açıklamasının ardından aralık ayında asgari ücretin, ocak ayında emekli ve memur maaşlarının hangi oranda atacağına dair hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yıl sonunda enflasyonun yüzde 41.5 olarak hedeflendiği açıklamasının ardından söz konusu oran üzerinden hesaplamalar sürerken, emeklilerin ve çalışanların maaş zamlarının yanı sıra ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışanların maaşlarındaki artışlar ve sosyal haklarındaki iyileştirmeler de gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Bu durumda, belediye personellerinin maaş zamları için sendikalar ve belediye yönetimleri arasında toplu iş sözleşmeleri, ek protokoller imzalandıkça eylül ayının ortalarında kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanıyor. 

Yüzde 10 maaş zammı

Maaş zamlarına dair gelişmeler eylül ayının ortalarında gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda, belediye personelleri de maaş zamlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre 4670 çalışanın yevmiyelerinde yüzde 10 iyileştirme gerçekleşti. Söz konusu zamma ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

 

‘’Buna göre fazla mesai ve ikramiyeler hariç yüzde 10 yevmiye zammı ile birlikte 30 bin 50 TL olan en düşük maaş 1930 TL zamla 31 bin 980 TL, 40 bin 275 TL olan en yüksek maaş 2 bin 952 TL zamla 43 bin 228 TL’ye yükseldi. İşçi maaşlarına yapılan yüzde 10’luk zam geriye dönük olarak 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve temmuzdan itibaren farklar çalışanların hesabına yatırılacak. DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Heybet Özman “Değerli Başkanımız Sayın Ahmet Aras ile yapmış olduğumuz görüşme sonucunda tüm işçi kardeşlerime eğitim öğretim yılına katkı ve yükselen vergi dilimlerinin altında ezilmememiz için bizlere yapmış olduğu ek protokolden dolayı tüm işçi kardeşlerim adına canı gönülden teşekkür ederim” dedi’’ ifadeleri yer aldı.

Toplu iş sözleşmeleri 2024 Eylül

Muğla Büyükşehir Belediyesi yevmiyelerdeki iyileştirmeye ilişkin bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı belediyelerde çalışan personellerin gözü kulağı toplu iş sözleşmelerinden çıkacak neticelere çevrildi. Bu kapsamda, eylül ayının sonlarına kadar toplu iş sözleşmeleri ve ek protokoller imzalandıkça açıklamalar yapılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete