Egeli Gazete

Meclis’te Oy Birliğiyle Karar Alındı! 5000 TL NAKİT DESTEK Verilecek

Üniversitelerde yeni akademik dönemin başlamasına çok az bir süre kala belediyeler yeni destekler ile ilgili duyurular yayınlıyorlar. 
Meclis’te Oy Birliğiyle Karar Alındı! 5000 TL NAKİT DESTEK Verilecek
Haberler / Ekonomi
5 Eylül 2024 Perşembe 14:51

Eylül ayına girilmesinin ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi başvuruları hangi tarihte başlayacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl burs ve kredi başvuruları 12-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Bu yıl da benzer şekilde ekim ayının ortalarında başvuruların alınacağına dair tahminler bulunurken, KYK burs ve kredi ödemelerinin yanı sıra ülke genelindeki farklı belediyelerin eğitim desteği projeleri de vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, yeni akademik dönemi öncesinde öğrencilere sağlanacak olan eğitim desteklerine dair belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendiriliyor. 

Öğrencilere 5000 TL Nakit Destek

Gebze Belediyesi Gebze’de ikamet eden ve ilk defa devlet üniversitesine kayıt yaptıran öğrencilere 5000 TL nakit destek sağlayacak. Eylül ayı olağan meclis toplantısında söz konusu destek teklifi meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilirken, desteğin ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz:

 

“Gebze’de ikamet eden ve ilk defa devlet üniversitesine kayıt yaptıran öğrencilere nakdi destek yardımı yapacağımızı daha önce sözlü olarak ifade etmiştik. Kayıtların tamamlanması ile birlikte öğrencilerin de başvuru talepleri bizlere ulaşmaya başladı. Bizimde kararını almamız gerekiyor. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Eğitim Yardımı Başvuruları 2024

Gebze'de ikamet eden ve ilk defa devlet üniversitesine kayıt yaptıran öğrencilere sağlanacak olan 5000 TL’lik destek Gebze Belediyesi Meclisi’nde kabul edilirken, yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden öğrenciler de belediyelerin güncel eğitim desteklerini yakından takip ediyorlar. Pazartesi günü başlayacak olan 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde kırtasiye ve giysi desteklerine dair belediyeler peş peşe bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu durumda, eylül ayının son günlerine kadar yeni desteklerin hayata geçirilmesine ilişkin kararlar alınması halinde belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilebilir. Üniversite öğrencilerine destekler sağlanmasına dair kararlar alınması durumunda da belediyeler açıklamalarda bulunacaklar. Belediyelerin yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek için eylül ayında da sosyal ve ekonomik destek ödemesini iletecek. 20 Eylül dolaylarında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması halinde bakanlık bilgi verecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete