Egeli Gazete

Memur ve Emeklilerin Ardından İşçilere de Yüzde 24,73 Zam!

Temmuz ayında ek zam almayan milyonlarca asgari ücretli çalışan, yeni yıl zammını beklerken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de kadrolu işçilere yüzde 24,73 zam yaptığını açıkladı. İşte detaylar…
Memur ve Emeklilerin Ardından İşçilere de Yüzde 24,73 Zam!
Haberler / Ekonomi
7 Eylül 2024 Cumartesi 17:50

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına zam gelmesine rağmen asgari ücrete zam gelmemiş ve milyonlarca asgari ücretli de hükümetten ek zam talep etmişti. Ancak, hükümet yetkilileri, bu yıl asgari ücrete ek zam yapılmayacağını ve yeni zammın aralık ayında yapılarak Ocak 2025 itibarıyla geçerli olacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine birçok kurum ve şirket, çalışanlarına ek zam yaparken, bir ek zam haberi de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, toplu sözleşme gereği ağustos ayında kadrolu işçi ve Personel AŞ çalışanlarına yüzde 24,73 zam yaptığını duyurdu. Gelen müjdeli haberin ardından belediye bünyesinde çalışan işçiler ise zam haberini sevinçle karşıladı.

Türk lirası gelişmekte olan ülke para birimlerini geride bıraktı

YEVMİYE, YAKACAK VE YOL ÜCRETLERİNDE YÜZDE 24,73 ORANINDA ZAM

Temmuz ayında memura yapılan yüzde 19,31 oranındaki zamdan sonra bünyesinde istihdam ettiği kadrolu işçi ve Personel AŞ çalışanlarına da zam yapma kararı alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, toplu sözleşme kapsamında ağustosta ek zam yaparak çalışanları rekor seviyelere ulaşan enflasyona karşı korumaya devam ediyor.

15 Ağustos itibarıyla geçerli olmak üzere kadrolu çalışanların yevmiye ve sorumluluklarına yüzde 24,73’lik zam yapılırken, Personel AŞ çalışanları da yevmiye, yakacak ve yol ücretlerinde yüzde 24,73’lük zam verildi. Gelen zam haberini memnuniyetle karşılayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işçileri, Başkan Ahmet Akın’a teşekkür etti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete