Egeli Gazete

Messi’nin Barcelona’ya transferini belgeleyen peçete 890 bin avroya satıldı

Lionel Messi’nin FC Barcelona’ya ilk transfer sözleşmesi olan peçete, 890 bin avroya (31 milyon 252 bin lira) satıldı.
Messi’nin Barcelona’ya transferini belgeleyen peçete 890 bin avroya satıldı
Haberler / Spor
19 Mayıs 2024 Pazar 12:35

BBC‘de yer alan habere göre 13 yaşındaki Messi’nin 2000’de Barcelona’ya transferi sırasında imzaladığı peçete bir açık artırmada satıldı. Sözleşme taahhüdünün yazdığı peçete, Messi’nin oyununun değerlendirilmesinin ardından Barcelona direktörü Carles Rexach’ın düzenlediği bir toplantıda imzalandı.

Peçetede dönemin kulüp transfer danışmanı Josep Minguella ve Rexach’ın ayrıca Messi’yi FC Barcelona’ya transfer eden Horacio Gaggioli’nin de imzası var.

Peçetede “Barselona’da 14 Aralık 2000 tarihinde Minguella ve Horacio’nun huzurunda Rexach, kendi sorumluluğu altında ve herhangi bir karşı görüşe bakılmaksızın, üzerinde anlaşılan miktarlara uyularak Lionel Messi ile sözleşme imzalanacağını bu belgeyle kabul eder” ifadeleri yer alıyor.

Mavi mürekkeple yazılmış peçete, Gaggioli adına Londra merkezli müzayede evi Bonhams tarafından bir açık artırmada satıldı.

Messi, peçeteyi imzaladıktan bir ay sonra takıma katıldı ve kulübün rekor golcüsü oldu.

İlk kez 16 yaşında A takımına çıkan sporcu, Katalan kulübü için 778 maçta 672 gol atarak rekor kırdı.

Futbolcu, 2021’de Paris St-Germain’e gitmeden önce Barcelona’da 10 defa La Liga’yı ve dört kez de şampiyonlar ligini kazanmıştı. 36 yaşındaki Dünya Kupası sahibi oyuncu şu anda Inter Miami’de oynuyor.

Bonhams’da güzel kitaplar ve el yazmaları bölüm başkanı Ian Ehling “Satış ilk duyurulduğundan itibaren uluslararası ilgi gördü ve dünyanın dört bir yanındaki Messi hayranları bugünü bekliyordu” dedi.

Ehling, peçetenin sahibinin kim olduğu tartışmaları hakkında da “Peçeteyi gönderen İspanya yasalarına göre peçeteyi satma hakkına sahip olduğunu teyit eden bir hukuki görüş almıştı ve bize tam bir mülkiyet garantisi verdi” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete