Egeli Gazete

Meteoroloji duyurdu: Hava ısınacak

Yurt genelinde bu hafta sıcaklıklar artıyor. Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz’de bugünden itibaren hafif toz taşınımı etkili olacak. İç Anadolu ve Batı Akdeniz’deyse sağanak yağışlar görülecek.
Meteoroloji duyurdu: Hava ısınacak
Haberler / Türkiye
20 Mayıs 2024 Pazartesi 10:20

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son tahminlerine göre hava sıcaklıkları kuzey ve doğu kesimlerde mevsim normallerinde görülürken güney, iç ve batı kesimlerdeyse normallerin birkaç derece üzerinde seyredecek.

TRT Haber‘de yer alan habere göre Hava Tahmini Uzmanı Kenan Yüksel, “Bugün Ege ve Batı Akdeniz’de, salı günüyse Ege Bölgesi’nde hafif toz taşınımı bekliyoruz. Bu yönüyle bu bölgelerde hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor” dedi.

Hafta ortasına kadar yurdun iç ve güneydoğu kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor.

Ankara’da bugün hafif sağanak beklenirken yarın ve çarşamba yağış olmayacak. Şehirde sıcaklık 29 dereceye kadar çıkacak.

İstanbul üç gün boyunca parçalı bulutlu olacak, sıcaklık 25 dereceye ulaşacak. İzmir’deyse hava parçalı ve az bulutlu; sıcaklık 31 dereceye yükselecek.

Perşembeden itibaren yağışın etki alanını genişleteceğini söyleyen Yüksel, Afyonkarahisar, Gaziantep, Kilis, Kars, Ardahan, Van, Hakkari ve Bitlis’de yağış beklediklerini kaydetti.

Salı günü Doğu Akdeniz’de, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin güney kesimleriyle Doğu Anadolu’nun doğusunda gök gürültülü sağanak görülecek.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete