Egeli Gazete

Meteroloji İzmir ve Ege bölgesi için uyarı yaptı: Kuvvetli sağanak yağış geliyor

Meteroloji Genel Müdürlüğü, İzmir ve Ege bölgesi için kuvvetli sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren etkili olacağını duyurdu.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
24 Kasım 2023 Cuma 13:36
EGELİ GAZETE- Meteroloji Genel Müdürlüğü, İzmir ve Ege bölgesi için kuvvetli sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren etkili olacağını duyurdu. Su baskını, Sel ve Yıldırım düşmesi ve hortuma karşı önlem alınması gerektiğini belirtti. 24 Kasım (Bugün) 15.00 ve 18.00 saatleri arasında kuvvetli sağanak yağış beklendiği, gece yarısı  24.00'dan sonra cumartesi günü akşama kadar yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Cuma ve cumartesi günü sıcaklık ortalama 18 derece olacak. BU GECEDEN İTİBAREN ŞİDDETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR Meteroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada İzmir ve Ege Bölgesi için sağanak açıklması yaptı. "Yapılan son değerlendirmelere göre; batı bölgelerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinden başlamak üzere zamanla Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege genelinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Muğla kıyıları ile Edremit Körfezi’nde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (60-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su askını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." HAFTA BOYUNCA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ Meteroloji'nin yayınladığı hava durumu tahminlerine göre İzmir'de  pazartesi ve salı günü sıcaklık düşecek. Pazartesi günü hariç Çarşamba gününe kadar sağanak yağış kentte etkili olacak. Pazartesi günü meteroloji verilerine göre yağmur beklenmiyor. EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU  Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Denizli ve Manisa çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Muğla çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında güney yönlerden kuvvetli (40-70 Km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C16°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C21°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

İZMİR °C22°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C17°C

Parçalı ve çok bulutlu, saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete