Egeli Gazete

Miçotakis: Eşcinsel evliliği yasallaştıracağım

Yunanistan'ı ABD'nin askeri üssüne çeviren sağcı Başbakan Miçotakis, 25 Haziran genel seçiminde ikinci dönemi kazanıp yeni hükümeti kurması sonrası, eşcinsel evliliği yasallaştırmayı planladığını duyurdu.
Player yükleniyor...
Haberler / Dünya
7 Temmuz 2023 Cuma 17:07
Salı günü Atina'da Bloomberg'e konuşan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, "Eşcinsel evlilik bir noktada gerçekleşecek ve bu bizim stratejimizin bir parçası. Yunan toplumu çok daha hazır ve olgun" dedi.

Yunan Ortodoks Kilisesi karşı

Batı Avrupa'nın çoğunda tanınan eşcinsel evlilik, nüfusları ağırlıklı olarak koyu Katolik İtalya, koyu Ortodoks Yunanistan ve muhafazakar Doğu Avrupa ülkelerinde kabul görmedi.

Çipras eşcinsel medeni birliktelikleri yasallaştırmıştı

Ancak Yunan Ortodoks Kilisesi ve muhafazakar siyasi çevrelerin muhalefetine rağmen, 2015 yılında solcu SYRIZA lideri Aleksis Çipras'ın başbakanlığındaki önceki hükümet, eşcinsel medeni birliktelikleri yasallaştırıldı. Haziran sonunda Çipras, 21 Mayıs ve 25 Haziran'da yapılan iki ayrı seçim mücadelesinde Miçotakis'in Yeni Demokrasi partisine açık farkla yenilen SYRIZA'nın liderliğini bırakacağını açıkladı. 2022'de Miçotakis hükümeti, Yunanistan'da reşit olmayanlar için kişinin cinsel yönelimini heteroseksüele döndürmeyi amaçlayan 'dönüşüm terapisini' yasakladı ve eşcinsel erkeklere kan bağışı yasağını kaldırdı. Yunanistan'daki LGBT grupları, topluluk üyelerinin tam aile haklarına sahip olması için uzun süredir kampanya yürütüyor ve ayrımcılıkla mücadele yasalarının daha sıkı uygulanmasını istiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete