Egeli Gazete

Netanyahu, Gazze’de uluslararası bir gücün görev yapmasına karşı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, çatışmaların ardından Gazze Şeridi’nin silahsızlandırılması görevini İsrail ordusunun yapacağını belirterek, “Hiçbir uluslararası güç bunun sorumluluğunu alamaz” dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / Dünya
6 Aralık 2023 Çarşamba 10:45
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve muhalefet lideri Benny Gantz ile ortak basın toplantısı düzenledi. Gazze Şeridi’nin “bir daha asla İsrail için tehdit oluşturmayacağına” savunarak, Gazze Şeridi'nin silahsızlandırılması gerektiğini ve bunu sağlayabilecek tek gücün İsrail ordusu olduğunu belirtti. Bu görevi uluslararası bir görev gücünün yapamayacağını savunan Netanyahu, “Hiçbir uluslararası güç bunun sorumluluğunu alamaz. Başka bir düzenlemeyi kabul etmeye hazır değilim” dedi. Netanyahu, geçmiş açıklamalarında çatışmaların ardından İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nde güvenliği süresiz olarak devralması yönünde planları olduğunu açıklamıştı. İsrail, 2005 yılında askerlerini ve yerleşimcilerini Gazze Şeridi'nden geri çekti ve ardından bölgeye karadan, havadan ve denizden abluka uyguladı. Uluslararası hukuka göre İsrail hala Gazze'yi işgal ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete