Egeli Gazete

Nobel Ödülleri'nde büyük skandal: 4 saat önce sızdırdılar

Nobel Ödülü'nü alanlar bir bir açıklanırken, ortaya büyük bir skandal da çıktı. Alınan bilgiye göre kazanan isimler resmi açıklamadan önce basına sızdırıldı.
Player yükleniyor...
Haberler / Dünya
5 Ekim 2023 Perşembe 10:04
2023 Nobel Ödülü'nü alanlar bir bir açıklanıyor. Ancak 2023 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan isimlerin resmi açıklamadan önce basına sızdırıldığı ortaya çıktı. İsveç medyası kuruluşlarından TV4, SVT ve TT; yerel saatle 11.45'teki resmi açıklamadan yaklaşık 4 saat önce e-posta yoluyla Nobel Kimya Ödülü'nü Moungi Gabriel Bawendi, Louis E. Brus ve Alexei I. Ekimov'ın kazandığına ilişkin bir basın duyurusu aldığını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi Genel Sekreteri Hans Ellegren, bunun talihsiz bir durum olduğunu ve büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Tam olarak ne yaşandığını söyleyemeyeceğini belirten Ellegren, çünkü kendilerinin de bunu bilmediğini belirtti. Ödülü kazananların herkesin ayrın anda öğrenmesinin bir ilke olduğunu belirten Akademi mensubu Göran Hansson da ancak dijital çağda bu tarz sızıntıların olduğunu dile getirdi.

Nobel Kimya Ödülü'nü kimler kazandı?

Nobel Kimya Ödülü'nü, kuantum noktalarının keşfi ve senteziyle ilgili çalışmalarından dolayı Moungi Gabriel Bawendi, Louis E. Brus ve Alexei I. Ekimov kazanmıştı. Kuantum noktalarının, LED ışıklı lambaları geliştirdiği, QLED teknolojisiyle bilgisayar ve televizyon ekranlarının aydınlatılmasında, biyokimya ve tıpta biyolojik dokuların haritasını çıkarmada kullanıldığı kaydedilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete