Egeli Gazete

Öğrencilere 10 Bin TL Eğitime Destek Ödemesi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, bu yıl YKS’de başarılı olan öğrencilere 10 bin TL’lik hediye çeki dağıttı. Hediye çeki, YKS’de Türkiye’de derece yapan öğrencilere verildi. İşte detaylar…
Öğrencilere 10 Bin TL Eğitime Destek Ödemesi!
Haberler / Ekonomi
7 Eylül 2024 Cumartesi 22:00

Bu yıl, 8-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen YKS’de başarılı olan öğrencilere birçok belediye para yardımı yapmaya devam ediyor. Öğrencileri daha başarılı olmaya teşvik eden bu nakdi yardım ödemeleri sayesinde öğrencilerin ekonomik yükünün hafifletilmesi de hedefleniyor.

Bu kapsamda, Antalya Muratpaşa Belediyesi de Muratpaşa ilçesinde ikamete eden ve YKS’de dereceye giren öğrencilere 10 bin TL’lik hediye çeki verdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2024 YKS’de üstün başarı sağlayan öğrencilere güzel bir sürpriz yaptı. Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi'nde (MURGEM) üniversite sınavına hazırlanan ve Türkiye’de dereceye giren 7 öğrenciye, toplamda 10 bin TL’lik hediye çeki dağıtıldı.

Sahte Para Nasıl Anlaşılır | HAN Kriminal

DERECE YAPAN ÖĞRENCİLERE 10 BİN TL’LİK HEDİYE ÇEKİ

MURGEM, 2024’te YKS’de elde ettiği yüzde 87 oranındaki başarı ortalamasıyla büyük bir başarı sağladı. 498 öğrencinin eğitim aldığı MURGEM’de, 432 öğrenci ülkenin farklı illerindeki üniversitelere yerleşme başarısı gösterdi. Ayrıca, 91 öğrenci de ağustos ayında yapılan tercih döneminde tercih yapmamayı seçerek şansını gelecek sene denemek amacıyla beklemede kalmayı tercih etti.

MURGEM’in en iyi derecelerini ise ülke genelinde önemli başarılar sağlayan iki öğrenci elde etti. Sayısal puan türünde Türkiye 10 bin 634’üncüsü olan Onur Ege Koç ve sözel puan türünde Türkiye bin 273’üncüsü olan Hazar Selimoğlu, başarılarıyla büyük dikkat çekti. Başkan Uysal, her iki öğrencinin de dâhil olduğu 7 kişilik öğrenci grubuna toplamda 10 bin TL’lik hediye çeki vererek başarılarını kutladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete