Egeli Gazete

Öğrencilere 9.000 TL destek müjdesi! Mecliste karar alındı

Belediye meclisleri 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından eğitim desteklerine ilişkin duyurular yayınlıyorlar. 
Öğrencilere 9.000 TL destek müjdesi! Mecliste karar alındı
Haberler / Ekonomi
12 Eylül 2024 Perşembe 11:38

Yurt çapındaki farklı illerde ve ilçelerde ikamet eden öğrencilerin, velilerin en çok merak ettiği konular arasında 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte eğitim destekleri yer alıyor. KYK burs ve kredi başvurularının ekim ayının ortalarına doğru başlayacağına dair tahminler ağırlık kazanırken, belediyeler de önceki eğitim öğretim dönemlerinde olduğu gibi 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de öğrencilere ve ailelerine sağlanacak olan eğitim yardımlarına ilişkin bilgilendirmede bulunuyorlar. Vatandaşlar da belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyuruları yakından takip ediyorlar. 

Öğrencilere eğitim yardımı 2024

İlçe belediyelerinden ağustos ayının son günlerinde ve eylül ayının ilk günlerinde eğitim desteklerine ilişkin peş peşe açıklamalar geliyor. Bu kapsamda, Vize Belediyesi tarafından yayınlanan duyuruya göre iki yıllık fakülte kazanan öğrencilere 3000 TL, dört yıllık fakülte kazanan öğrencilere 6000 TL, beş yıllık fakülte kazanan öğrencilere 7500 TL, altı yıllık fakülte kazanan öğrencilere 9000 TL eğitim desteği sağlanacak. Eğitim yardımının ayrıntılarına ilişkin belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

 

‘’Belediye Başkanımız Ercan ÖZALP; büyük emek vererek istedikleri okullara yerleşen gençlerimizi öncelikle tebrik ediyorum. Almış olduğumuz meclis kararımız doğrultusunda; 2 yıllık MYO kazanan öğrencilerimize 3 bin , 4 yıllık kazananlara 6 bin, 5 yıllık kazananlara 7 bin beşyüz, 6 yıllık okul kazananlara ise 9 bin TL  bir defaya mahsus olmak üzere destek verilmesini kararlaştırdık.  Kriterlere uyan öğrencilerimizin ya da velilerinin Belediyemize başvuruda bulunmalarını ve gerekli evrakları tamamlayıp teslim etmelerini istiyoruz. Başvuruda bulunanlar komisyon değerlendirmesi ardından bilgilendirilecektir. Tüm öğrencilerimizi ve bu süreçte onlara en büyük desteği gösteren ailelerini tebrik ediyor; sağlıklı ve güzel günler diliyorum dedi’’ ifadeleri yer aldı.

Öğrenci destekleri 2024-2025

Vize Belediyesi 3000 TL'den başlayan ve 9000 TL seviyesine kadar ulaşan eğitim desteği ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı belediyelerin eğitim desteği projeleri yakından takip ediliyor. Bu durumda, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi boyunca sağlanacak olan desteklere erişmek, detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete