Egeli Gazete

Öğrencilere burs müjdesi! Bu sabah duyuru geldi

Öğrencilere sağlanacak olan burslara, yeni öğrencilerin de burs kayıt yenilemelerinin detaylarına ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. 
Öğrencilere burs müjdesi! Bu sabah duyuru geldi
Haberler / Ekonomi
17 Eylül 2024 Salı 21:30

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 2024-2025 eğitim öğretim döneminin ikinci haftasına devam ederken, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından üniversite öğrencileri de yeni akademik dönem için geri sayıma başladılar. Bu çerçevede, yeni akademik dönemi öncesinde üniversite öğrencilerine sağlanacak eğitim desteklerine ve burslar ilişkin her geçen gün yeni açıklamalar geliyor. 

Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, belediyelerin, çeşitli vakıfların ve derneklerin burs başvurularına dair gelişmeleri yakından takip ederken, burs başvurularında bulunmak isteyenler de ayrıntıları merak ediyorlar. 

ÖĞRENCİLERE BURS VERİLECEK

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından üniversitelerde yeni akademik dönem takvimi de yayınlanmaya başladı. Yeni akademik dönem takviminin netlik kazanmasının ardından burs başvuruları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 2000 TL'lik burs ve kredi ödemeleri için başvuruların hangi tarihte alınacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak önceki yıllardaki başvuru tarihi dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre ekim ayının ortalarında burs ve kredi başvurularının başlaması bekleniyor. KYK burs ve kredi başvurularının yanı sıra farklı derneklerin sağlayacağı burslar da araştırılıyor.

Üniversite öğrencileri burs başvurularına dair araştırmalara hız kesmeden devam ederken, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de 2024-2025 eğitim öğretim dönemi burs başvurularının başladığını duyurdu. Yeni başvurular ortaöğretime ve üniversite için 9 Eylül'e 20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilirken, kayıt yenileme tarihleri 23 Eylül ve 11 Ekim olarak belirlendi. 

Ortaöğretim ve yükseköğretim düzeyinde sağlanacak olan burslara ilişkin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bilgilendirmede bulunurken, söz konusu bursun yanı sıra KYK burs ve kredileri, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bursları da yakından takip ediliyor. KYK burs ve kredilerine dair, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sağlayacağı desteklere ilişkin yeni gelişmelerin yaşanması halinde de kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanacak. Öğrenciler de güncel gelişmeleri yakından takip edecekler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete