Egeli Gazete

Okullar 1 gün tatil edildi! İşte o şehir

Ülke genelindeki farklı pek çok şehirde yağışlar etkili olmaya devam ederken, okulların tatil olup olmayacağı da merak ediliyor. 
Okullar 1 gün tatil edildi! İşte o şehir
Haberler / Güncel
23 Eylül 2024 Pazartesi 08:52

23 Eylül itibari yurdun pek çok bölgesinde yağışlı havalar etkisini göstermeye devam ediyor. Sonbahara girmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi, yağışların başlaması neticesinde okulların tatil edilip edilmeyeceği merak edilirken, tatil kararları alınması halinde de kamuoyu bilgilendiriliyor. 

2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından yağmur ve kar nedeniyle okulların tatili edilmesine ilişkin kararlar alınması halinde valiliklerin resmi internet sitelerinden, sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. 

Okullar Tatil Edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Bartın, Zonguldak, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon'da yağış bekleniyor. Bartın ve Zonguldak için turuncu, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon için sarı kodlu yağış uyarısı verilirken, okulların tatili edeceğine ilişkin açıklama geldi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kodlu uyarısı ve yoğun yağış sebebiyle Zonguldak'ta il genelinde 23 Eylül 2024 Pazartesi günü tüm resmi ve özel örgün ile yaygın eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde ve özel kurslar dahil eğitim öğretime bir gün ara verildi. 

Okulların bir gün süreyle tatile edilmesinin ardından valilikten yapılan açıklamada "Zonguldak il genelinde, olumsuz hava şartları nedeniyle 23 Eylül 2024 Pazartesi günü tüm resmi ve özel örgün ile yaygın eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de aynı tarihte idari izinli sayılacaktır” denildi.

Eylül ayının son günlerine doğru yaklaşırken yurt çapındaki farklı şehirlerde yağışlar etkisini göstermeye devam ederken, önümüzdeki süreçlerde farklı illerde de okulların tatil edilmesine ilişkin kararlar alınması halinde valiliklerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete