Egeli Gazete

Okullar el ele verip çevre dostu uygulamaları Avrupa’ya taşıdı

İzmir’de ortaokullar İtalya, Polonya,Gürcistan ve İspanya’da ki ortakları ile el ele verdi. Çevre dostu uygulamaları Avrupa’ya proje olarak taşımaya hazırlanıyor.
Okullar el ele verip çevre dostu uygulamaları Avrupa’ya taşıdı
Haberler / Eğitim
15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:45

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yönlendirmesiyle Mürşide Altıbçubuk Ortaokulu, Ali Şir Nevai Ortaokulu, Özel Aliağa Sınav Koleji, Mualla Ersengin Ortaokulu, Gaziemir Bilim ve Sanat Okulu, Fahrettin Özüdoğru Mesleki  Teknik Anadolu Lisesi ve İzmir Özel Rota Koleji, Polonya’dan Szkola podstawowa W Dabrowicy, Gürcistan’dan Kutaisi Public School, İspanya’dan Cpi  Plurilingue O Cruce ve İtalya’dan Scuola Sec. Di IGrado”E.Fieramosca” di Barletta olarak 9 Türk okul ve 4 yabancı ortak okul olarak The Nature On Stage Etwinning Hackathon projesinde birleştiler. Proje Ocak ayında başlamıştı Haziran ayında sona erecek.

 

Amaçları artan nüfusa karşı doğayı korumak 

Projelerinde, yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgi toplamayı ve bilinçlenmeyi yaygınlaştırmak isteyen gençler  web2 araçlarını kullanarak kültürler arasında etkileşimde bulunmayıda hedeflerine aldılar.

 

Didem hoca ile beş öğrencisi “Enerji dedektifi “rolünde

Mürşide Altınbuçuk Ortaokulunda projeye katkı sağlamak adına Didem hoca ve projeyi birlikte yürüttüğü beş öğrencisi “Enerji Dedektifi” adıyla tenefüslerde sınıflarını kontrol edeb çizelge tutuyorlar, tüm okula eş zamanlı bilinçlenme ile ilgili video izletiyorlar, okul panolarına sunum hazırlıyor ve öğrencilerin tenefüslerde vakit geçirdiği alanlara hazırladıkları enerji ve su tasarrufu ile ilgili afişler hazırlayıp yapıştırdılar. Yaşıtlarını ve öğretmenlerini bilinçlendirdiler, projelerine katkı sağladılar. Kendi okullarında kendi projelerini uyguladılar.

Dillerini geliştirdiler kültürler arası etkileşime hazırladıkları proje ile de değindiler

Yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekmelerinin yanında yabancı ortakları ile birlikte hem kültürel etkileşimde bulunan öğrenciler, dillerine de proje ile gelişim sağladılar. Birlikte görsel oluşturdular, yapay zekaya şarkı hazırlattılar.

 

Olumsuz etkilere küçük dokunuşlar 

Proje amaçları doğrultusunda konuşan Mualla Ersezgin ortaokulunda İngilizce öğretmeni ve proje koordinatör öğretmenlerinden biri olan Özcan Çiçek ise  “Bizi çevreleyen doğa gerçekten muhteşem. En yüksek dağlardan en derin okyanuslara kadar gezegenimiz bize ilham veren ve hayrete düşüren harikalarla dolu.Ancak artan insan nüfusu ve bunun sonucunda ortaya çıkan sanayileşmeyle birlikte çevreye de zarar verdik. Kirlilik, ormansızlaşma ve iklim değişikliği doğa üzerinde yarattığımız olumsuz etkilerden sadece birkaçıdır. 

Hepimiz günlük hayatımızda karbon ayak izimizi azaltmak, geri dönüşüm, çevre dostu uygulamaları desteklemek gibi küçük değişiklikler yaparak fark yaratabiliriz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete