Egeli Gazete

Özel açıkladı: Enflasyonu yüzde 74 olarak açıklayan TÜİK’in yemekhanesinde fiyatlar 1 yılda yüzde 385 artmış

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TÜİK’in yemekhanesinde bir yılda 4 çeşit yemek ücretinin yüzde 385 arttığını açıkladı. Özel buna rağmen TÜİK’in yıllık enflasyonu yüzde 74 açıkladığını hatırlattı.
Özel açıkladı: Enflasyonu yüzde 74 olarak açıklayan TÜİK’in yemekhanesinde fiyatlar 1 yılda yüzde 385 artmış
Haberler / Türkiye
23 Temmuz 2024 Salı 14:59

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Özel yıllık enflasyonu yüzde 74 olarak açıklayan TÜİK’in içindeki enflasyonu ölçtüklerini belirterek, “TÜİK’in yemekhanesinde geçen yıl 35 lira olan 4 çeşit yemek bu yıl 170 lira olmuş. TÜİK’in yemekhanesindeki enflasyon yüzde 385 olmuş. Şimdi TÜİK çalışanlarına sesleniyorum. Her gün yemeğinizi alırken bunu düşünün ve karşılaştırın. TÜİK kendi vicdanını kendi damarlarından ölçsün. Bu kuruma bu hilebazlığı yaptıranlar bunun hesabını er ya da geç verecekler” dedi.

LONDRA’DAKİ FİYATLER İSTANBUL’DAN UCUZ

Londra’da asgari ücretin 1978 Puand yani 85 bin lira olduğunu hatırlatan Özel şu bilgileri verdi: “Ekonomiden Sorumlu Bakanımız Mehmet Şimşek orada hayat pahalı diyor. İstanbul Kalkınma Ajansı araştırma yapmış. Londra’da kıyma 282 lira İstanbul’da 419 lira. Londra’da sepet 2972 liraya doluyor. Yani oranın asgari ücretinin yüzde 3’üne. Ama Türkiye’de 3297 liraya yana asgari ücretin yüzde 19’una. Londra’da fiyatlar daha ucuz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete