Egeli Gazete

Özel’den Erdoğan’a seçim çağrısı: Kasım 2025 için erken seçim kararı almazsa aday olamaz

CHP’nin Tüzük Kurultayı’nın ikinci gününde konuşan Genel Başkan Özgür Özel erken seçimle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Özel, Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Cumhurbaşkanlığına bir kez daha aday olmak istiyorsa en geç 2025 Kasım ayı için erken seçim kararı alırsa yeniden aday olabilir. 2.5 yıl daha durursa asla bir daha aday olamaz” dedi.
Özel’den Erdoğan’a seçim çağrısı: Kasım 2025 için erken seçim kararı almazsa aday olamaz
Haberler / Politika
7 Eylül 2024 Cumartesi 12:50

CHP’nin Tüzük Kurultayı’nın ikinci gününde konuşan Genel Başkan Özgür Özel erken seçimle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Özel, Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Cumhurbaşkanlığına bir kez daha aday olmak istiyorsa en geç 2025 Kasım ayı için erken seçim kararı alırsa yeniden aday olabilir. 2.5 yıl daha durursa asla bir daha aday olamaz” dedi.

YSK KARARI HATIRLATMASI

Özel şöyle konuştu: “Bizim CHP olarak geçim olmazsa seçim olur dememiz boşa bir laf değildir. Erken seçim konusunda yerel seçimin ertesi günü yüzde 25’lerde olan beklenti dün ve evveli gün gelen iki saygın anket şirketinin yaptığı anket sonuçlarında yüzde 50’leri geçmiştir. Bu şartlar bize adım adım artık bir sandığı getirecektir. Bu konuda CHP iradesi tamdır. Tüm hazırlıkları da tam olmalıdır. Anayasa göre bize kalırsa Sayın Erdoğan bir kez daha kendiliğinden aday olamazdı. Ancak meclisin kararıyla olabilirdi. Ama Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan başvuruda YSK açıkça geçen adaylığı ikinci adaylık kabul etti. YSK’nın o karar çerçevesinde bugün eğer bir erken seçim olmazsa Erdoğan bir daha aday olamaz. Bir erken seçim olursa Anayasa’ya göre son bir kez aday olabilir. Bizim öyle seçimlere 3 ay kala, 5 ay kala milletin canını oku, 4.5 sene yoksul bırak, aç bırak, işsiz bırak, zulüm et, hapiste tut, 6 ay kalmış, 8 ay kalmış, 1 sene kalmış hadi seçimleri yenileyeyim. Biz orada yokuz. Bu konuda akıllarda bir şüphe varsa net olarak söylüyoruz. Ama bu milletin 5 yıl dayanacak gücü olmadığı gibi bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yoktur. Bu gücümüzle, bu dinamizmimizle bu örgütsel birlikteliğimizle birlikte millet artık CHP’nin iktidar olmasını beklemektedir. Bunun için biz şunu söylüyoruz. Gelecek sene Kasım ayı Erdoğan’ın 5 yıllık bu döneminin tam ortasıdır. İnat eder, millet aç, sefil, yoksul, işsiz ve mutsuzken 2.5 daha durursa asla bir daha aday olamaz. Ama 2.5 yılı geçirmeden ben kendime güveniyorum, çıkarım derse biz TBMM’de gelecek sene kasım ayına kadar seçimleri yenilemeye erken seçim yapmaya, bu milletin karşısına çıkmaya ve 22 yıllık yoksullaştıran, güvencesizleştiren, mutsuzlaştıran, özgürlükleri elden alan ve gençlerin bu ülkede yaşama iradesini bile ortadan kaldıran bu yönetime son vermeye hazırız. Bunun için de diyoruz ki, eğer varsanız, cesaretiniz varsa, kararı bugünden alalım, ya da 8 ay sonra alalım. Gelecek sene Kasım ayında seçim yapmaya, bizim karşımıza çıkmaya, bu millete gel bakalım seni kim yönetsin son kararını ver demeye varsanız CHP buradadır. O seçime girecektir. Sonuç değişmeyecektir. CHP Türkiye’nin birinci partisi. Bugünden sonra bu sorumuza yanıt verilmezse ya da seçimsiz bir 5 yıl denirse, milletten kaçıyordur. Yaptığına güveni olan, kendisine güveni olan, adaylığına güveni olan karşımıza çıkar, CHP ikinci yüzyılda daha fazla bu ülkeyi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin insafına, Cumhur İttifakı’nın kaprisli kavgalarına, birbirine arkadan çelme takan, önünden kuyu kazan yaklaşımlarıyla Devleti bunların elinde bırakmaya hiç niyetli değiliz. Bunu bütün Türkiye böyle bilsin.”

MİTİNGLERDEKİ KALABALIKLARA VURGU

“31 Mart’taki oyumuzu gösterip seçim olmayacak dedik” sözünü hatırlatan Özel, “Ama geçim olmazsa seçim olur dedik. O günden bu güne AK Parti ne yaptı diye bakarsanız. Verdiği hiçbir sözü tutmadı. Umut verenlerin umutlarını boşa çıkardı. Kendisine oy verenleri dahi pişman etti. Oy vermeyenlerin ise bizi kullandıkları oydan bir pişmanlığı olmadığı yapılan bütün araştırmalarda görünüyor. O zaman döndük baktık 10 bin liralık emekli maaşı 25 kilo kıyma alırken, bugün 12 bin 500 liralık emekli maaşı 20 kilo kıyma alıyorsa, asgari ücrete yılda 4 kez zam yapmalıyız diyenler oyu aldıkları asgari ücretliye ara zammı bile vermeyip Ocak’ta verdiği zamla bugüne kadar onları geçinmeye zorluyorsa, Bugün ki 17 bin lira Ocak’taki 11 bin liraya denk geliyorsa, tarımda taban fiyatı açıklanan her ürünü üreten isyan edip, yollara dökülüp, yollara ürünlerini ya da sütünü döküp, buğdayını döküp, fıstığını döküp, çayını yakıp isyan ediyorsa, işsiz gençlerin umutsuzluğu kat kat artıyorsa bu meseleyi 31 Mart’taki söylemimiz yani o oyu fırsat bilip erken seçim istemeyiz dememizle aynı kefeye kimse koymasın.  Biz son 5 ayda 9 tematik miting yaptık. Her mitingimiz daha kalabalık, her biri daha coşkulu ve tematik mitinglerde katılan kitle, bir önceki mitingden daha tepkili durumdadır” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete