Egeli Gazete

Özel: İzmir’de kent suçlarıyla mücadele edecek, CHP’nin gerçek bir sosyal demokrat parti olmasına katkılar koyacak adaylarımız var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Kent suçlarıyla mücadele eden, gelecekte CHP’nin gerçek bir sosyal demokrat parti olması için çok önemli katkılar koyacak arkadaşlarımız var" dedi.
Özel: İzmir’de kent suçlarıyla mücadele edecek, CHP’nin gerçek bir sosyal demokrat parti olmasına katkılar koyacak adaylarımız var
Haberler / Politika
19 Şubat 2024 Pazartesi 11:03

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “İzmir’de Kent suçlarıyla mücadele eden, gelecekte CHP’nin gerçek bir sosyal demokrat parti olması için çok önemli katkılar koyacak arkadaşlarımız var” dedi.

İZMİR’DE 600-800 BİN NUFUSLA BELEDİYELERLE KADIN ADAYLARIMIZ VAR

NOW TV’de Çalar Saat Programı’nda İlker Karagöz’ün sorularını yanıtlayan Özel şöyle konuştu: “Çok bariz bir gençleşme çok bariz bir kadın sayısında artışı sağladık. Partinin geleceğini kurmak için önemli, cesur, kararlı adımlar var. Herkes kadın adayı yandaki listede istiyor. Herkes genci yandaki listede istiyor. Değişimin en zor tarafı bu. Değişim onun belediye başkanlığını, belediye meclis üyeliğini etkiliyorsa bir anda başka mazeretlerle değişimi kötülemeye başlıyor. Cumhuriyet tarihi boyunca İzmir gibi bir kentte bizim 6 kadın belediye başkanımız var. Bizim listemizde seçilecek yerden 9 belediye başkanımız var. Eskiden İzmir’deki kadın belediye başkanlarımız 20 bin nüfuslu ilçelerdeydi. İzmir gibi bir kentte Karşıyaka’da, Konak’ta ve Karabağlar’da 600 bin, 800 bin nüfuslu devasa kentlerde kadın belediye başkanlarımız var. İzmir’de 30 adaydan 12’si 40 yaş altında. Ama bırakın belediyeyi, dünyanın çok önemli kurumlarını başarıyla yönetebilecek CV’leri var. Kimi Mimarlar Odası başkanlığından geliyor, kimi Çevre Mühendisleri Odası Başkanlığından geliyor. Kent suçlarıyla mücadele eden, gelecekte CHP’nin gerçek bir sosyal demokrat parti olması için çok önemli katkılar koyacak arkadaşlarımız var. İzmir’deki adayları da sadece değişimin sesi, değişim yüzü oldukları için hırslanıp onlara saldıranların, adaylarımızın her birinin sahadaki gördükleri karşılığı görünce mahcup oluyorlar.”

CHP’DE PUSU SİYASETİ ASLA BAŞARILI OLAMAYACAK

CHP’de seçim sonrası Kurultay için çalışanlar olduğu konusuna da değinen Özel,”1 Nisan’ı çok beklerler. Eğer böyle ekip varsa, bunu sayın önceki Genel Başkanımızla ilişkilendiriyorlar. O geçen günlerde buna cevap verdi. 1 Nisan’ı bekleyenler çok beklerler. Sebebi şu. Ben 31 Mart tarihinde CHP’nin hemen hemen en zor yerel seçimlerinden birine giriyoruz. Bir önceki seçimde ‘kayıtsız şartsız sırf AKP kaybetsin diye destek vereceğim’ diyen HDP yok. Diğer taraftan İYİ Partiyle bir işbirliği vardı. Şimdi İYİ Parti CHP adaylarına da AK Parti adaylarına da oy vermeyin kampanyası yapıyor. Böyle bir zorluğumuz var. Kimi ilde 4, kimi ilde 5 partinin daha aday var. Bunlara karşı tek başımıza bir mücadele veriyoruz. Ben 3 ay önce geldim. Bir önceki seçimlere göre 25 kat fazla anket yaptım. Anket sonuçlarını her isteyene gösterdim. Objektif kriterler koydum. İyi niyetle de gençleşme ve kadınlara destek için mücadele verdim. Ben 31 Mart’ta büyük bir başarı bekliyorum. Çünkü bu değişimin sahada anketlerde gördüğümüz bazı beklenti ve talepleri çok üst düzeyde karşılayacağını, bizim yorduğumuz seçmenin heyecanlandığını görüyorum. Esas yerel yönetim devremi 5 yıl sonra olacak. Objektif kriterlerle kimsenin itiraz etmeyeceği, başarılının devam edeceği, başarısınız yerine yenisinin geleceği bir sistem. Benim durumum şu. Köy okuluna Nisan ayında tayin olmuşum. Çocuklar Haziran ayında karne alacaklar. Veliler de ‘bu çocuk okumazsa hesabını senden sorarız’ diyecek. Ben gelimden geleni yapıyorum. Büyük bir mücadele veriyorum. Mayıs ayında yaşanan travma üzerine duygusal kopuşu ortadan kaldırdık. Seçmeni yeniden oy vermeye ikna ettik. Protesto oyları makul sınırlara geriledi. Gerilemeye de devam ediyor. CHP’liler motive oldu. Ben 3500 aday adayından 1100’ünü aday yapmışım. Mecburen 2400 aday gösterilmeyen var. Bunların içinden 3, 5 ya da 10’u küsmüş. Onlar haber oluyor. Bir gün önce partiyi savunanlar, bir gün sonra aday olmadığını görünce başka şeyle söylüyor. Bunlar, ^ben yoksam yokumcular”, Bu doğru bir şey değil. Adaylıkla ilgili oymayan yüzbinlerin durumu önemli. O yüzden 1 Nisan gününü bekleyen, CHP başarısız olsun da bilmem ne yapalım diyenler çok beklerler. Çünkü çok kararlı, çok yürekli, çok azimli ve partili bir grup var. Ben onlara güveniyorum. Eğer ‘CHP başarısız olsun da parti yönetimini devralalım’ diyen bir grup muhteris varsa ve ben onlara bırakacaksam bana yazıklar olsun. Partiyi kayıp ettirmek üzerinden parti yönetimine heves edenlerin bu partiyi iktidara taşıması mümkün değil. Biz kanımız son damlasına kadar mücadele ettik. Böyle mücadele edenler gününde partiyi alıp istedikleri gibi yönetimler. Ona kimsenin itirazı olmaz. Kenardaki pusu siyaseti asla başarılı olamaz. Varsa öyle birileri asla başarılı olamazlar. Ben o katagoriye tanıdığım, bildiğim, aklına ve vicdanına güvendiğim hiçbir arkadaşımı koymam.”

ÖLÜMÜ GÖZE ALMADAN CHP’YE GENEL BAŞKAN OLUNMAZ

Özel, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanıyım. Bu makamda ilk oturan başkanı göğsünde sigara tablası olmasaydı milli mücadelede ölmüş olacaktı. İsmet Paşa’nın yaşadıkları, Bülent Ecevit’e sıkılan kurşun, Kemal Kılıçdaroğlu’na sıkılan kurşun, şehit cenazesinde yaşadığımız linç girişimleri. Bana haksızlık yapsalar ne olacak? Biz neleri göze alıp yola çıkmışız. Ben her şeyi göze aldım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün genel başkanları ölümü bile göze almıştır. Ölümle burun buruna gelmeyen CHP Genel Başkanı yoktur. Başka türlü bu makama talip bile olmazsınız. Düşünsenize dilinir sürçüye cümlede yüklemle tümleç yer değiştirdiğinde bütün her yerde manşetsiniz. Geçmişinize, ailenize, yanınızdakilere sonsuz güveneceksiniz” diye konuştu.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete