Egeli Gazete

Özgür Özel İzmir delegelerinden ilk turda bile beklenin 4 katı oy aldı

İzmir’in 56 delegesinden Özgür Özel’in 5-6 oy alması bekleniyordu. Ancak İzmir delegelerinin oy kullandığı 15 ve 16’ıncı sandıklarda Özgür Özel’e ilk turda 21 oy çıktı.
Player yükleniyor...
Haberler / Asayiş
5 Kasım 2023 Pazar 11:52
EGELİ GAZETE-İzmir’in 56 delegesinden Özgür Özel’in 5-6 oy alması bekleniyordu. Ancak İzmir delegelerinin oy kullandığı 15 ve 16’ıncı sandıklarda Özgür Özel’e ilk turda 21 oy çıktı.
CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda değişimcilerin adayı Özgür Özel ilk turda 18 oyla önde çıktı. İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. İkinci turda ise Özgür Özel 812 oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu da 536 oyda kaldı. Bu sonuçlarla CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu devri sona ererken, Özgür Özel devri başladı.
Kongrede İzmir sandığında da sürpriz yaşandı. İzmir İl Kongresi’nde Kılıçdaroğlu yanlılarının listesi blok listeyle Kurultay delgelerinin tamamını kazanmıştı. Ayrca CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu İzmir’in 55 Kurultay delegesinden Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyecekleri yönde imza da almıştı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın bu listeden Kurultay delegesi seçildikleri halde Özgür Özel’i destekleyeceklerini açıklamışlardı.
ÖZEL İZMİR DELEGELERİNDEN İLK TURDA BİLE BEKLENİN 4 KATI OY ALDI
İzmir delegelerinden Özgür Özel’e en fazla 5 ya da 6 ay çıkması bekleniyordu. Ancak ilk tur oylamada İzmir delegelerinin oy verdiği 15 ve 16 numaralı sandıklardan Özgür Özel’e 21 oy çıktığı görüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete