Egeli Gazete

Putin’e meydan okuyan Wagner lideriyle ilgili çarpıcı iddia: ‘Kaybedecek bir şeyi yoktu’

Rusya yönetimine karşı ayaklanma başlatarak dünyayı şoke eden paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’le ilgili çarpıcı bir iddia gündem oldu.
Player yükleniyor...
Haberler / Dünya
13 Temmuz 2023 Perşembe 11:59
Rusya'da Vladimir Putin yönetimine yönelik kısa süreli ayaklanmanın yankıları sürüyor. Ukrayna savaşında ön saflarda savaşan Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin 23-24 Haziran'da Rusya'da bazı askeri tesisleri ele geçirerek Kremlin'e meydan okumuştu. Rus ordusuna karşı sert açıklamalar yapan Prigojin, ayaklanmanın üzerinden 24 saat geçmeden Belarus arabuluculuğunda yapılan anlaşmayı kabul etmiş ve savaşçılarını geri çekmişti. Olay “Putin yönetimine karşı en büyük meydan okuma” olarak nitelenirken Rusya içindeki çatlakları ve güç savaşını da gözler önüne sermişti. ‘YILLARDIR TEDAVİ GÖRÜYOR’ Bir anda dünyanın gündemine yerleşen Prigojin'le ilgili bir iddia dünya basınında gündem oldu. Rus basınında çıkan haberlere göre Wagner lideri bir süredir mide kanseri tedavisi görüyor ve ayaklanma kararının arkasında hastalığı olabilir. Rus araştırmacı habercilik sitesi Proekt'in haberine göre yıllardır yoğun kanser tedavisi gören 62 yaşındaki Prigojin'in sağlığı son dönemde iyiye gitse de Wagner lideri çok sıkı bir diyet uyguluyor. İngiliz The Times gazetesine konuşan eski bir Wagner savaşçısı, cephedeki yoğun alkol tüketimine karşın Prigojin'in asla alkol almadığını, sadece limonata içtiğini anlattı. Sitede yayınlanan belgelere göre Prigojin, St. Petersburg'da Putin'le bağlantılı bir klinikte tedavi görüyordu. Bir kaynak, “Yaptıkları tam da kaybedecek şeyi olmayan birinin yapacağı bir şeye benziyor” dedi. Prigojin'in ayaklanma sırasında savaşçılarına “Kafayı yedim” dediği de iddia edildi. Wagner lideri ayaklanma sonrası yaptığı açıklamada amacının Putin'i devirmek olmadığını ancak adalet istediğini söylemişti. Kremlin de Putin'in ayaklanmadan birkaç gün sonra Prigojin ve Wagner komutanlarıyla görüştüğünü açıklamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete