Egeli Gazete

Putin lütfetti: Türkiye dahil ‘dost ülkeler’e yatırım kolaylığı

Rusya, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 25 ‘dost ülke’ vatandaşları ve şirketlerine yatırım kolaylığı getirileceğini açıkladı.
Player yükleniyor...
Haberler / Ekonomi
31 Ekim 2023 Salı 10:18
Ukrayna’yı işgali sonrasında kendisine yaptırım uygulayan ülkeleri ‘hasım ülke’ ilan eden Rusya, yaptırımlara katılmayan ülkeleri ‘dost ülke’ olarak nitelendiriyor. DW Türkçe’nin haberine göre yatırım kolaylığı getirilen ülkeler arasında Türkiye’nin yanı sıra Çin, Hindistan, Brezilya, Suudi Arabistan, Kazakistan ve Belarus da yer alıyor. Rusya’ya yatırım yapmak isteyen ‘dost ülkeler’in vatandaşları ve şirketleri için kolaylaştırılmış bir prosedür oluşturulacağını belirten başbakanlık, bu prosedür kapsamında söz konusu ülke vatandaş ve şirketlerinin Rusya’da banka hesapları açabileceğini ve mevduat bulundurabileceğini kaydetti. Başbakanlık açıklamasında, “Yabancı teşebbüsler ve girişimciler için daha elverişli koşullar yaratılması, devlet başkanımız tarafından belirlenen ulusal hedefler doğrultusunda mali egemenliğin sağlanması yönündeki sistematik çabaların bir parçasıdır” dendi.

Ne olmuştu?

Türkiye, Ukrayna’ya 24 Şubat 2022’de savaş açan Rusya’yla, Batı’nın ağır yaptırımlarına karşın ticari ve ekonomik faaliyetlerini sürdürüyor. Bu nedenle daha önce Batı’dan Türkiye’ye uyarılar gelmiş ve hem özel hem de kamu bankaları Rus ödeme sistemi Mir’den çıkmıştı. Türkiye’ye gelen ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Brian Nelson, Türkiye’nin Rusya’yla ilişkilerinden dolayı yaptırım gelebileceğini, G7 pazarına erişimin kaybedilebileceğini söylemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete