Egeli Gazete

Rekabet Kurulu Meta’ya yine ceza kesti

Rekabet Kurulu’nun ABD merkezli Meta’ya başlattığı iki soruşturma tamamlandı. Kurul, Whatsapp, Facebook ve Instagram gibi uygulamalara da sahip olan şirkete toplamda 1 milyar 234 milyon lira ceza verdi.
Rekabet Kurulu Meta’ya yine ceza kesti
Haberler / Dünya
8 Mayıs 2024 Çarşamba 17:48

TRT Haber’in aktardığına göre ilk soruşturma WhatsApp kullanıcılarının kişi verilerini Meta’nın diğer şirketleriyle paylaşılması şartı nedeniyle başlatılmıştı. Meta’nın tüm uygulamalarından topladığı verileri birleştirerek sosyal ağ hizmetleri ve çevrimiçi görüntülü reklamcılık pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı tespit edildi. Kurul, kararında 346 milyon lira idari para cezası verdi.

Ayrıca Meta’nın yükümlülükler çerçevesinde uygulayacağı çözüm önerilerini yerine getirmediği her gün için 4 milyon 769 bin lira idari para cezası verildi. Bu kapsamda da toplam 115 gün için yaklaşık 552 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Bir diğer soruşturma da ‘Threads’ uygulamasının rekabet kurallarını ihlal etmesi gerekçesiyleydi. Kurul, bu kapsamda 335 milyon 730 bin lira ceza uygulanmasına karar vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete