Egeli Gazete

Salgında vahim tablo: Ege Üniversitesinde yoğun bakımda 7 yaşında hastalar var

Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl Koronavirüs salgınının artık çocuklar için de büyük bir tehlike haline geldiğini açıkladı. Haber Türk Televizyonu’nda Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu “Manşet” programına katılan Prıf. Kurugöl, “Ege Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 7 yaşında hasta var. Hastalık hızlı daha küçük yaştaki çoc ukları etkiyor” dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / Sağlık
18 Eylül 2021 Cumartesi 00:40
Yaz ayları bitmeden tırmanışa geçen Koronavirüs salgınındaki yükseliş endişe verici boyutlara ulaştı. Salgının artık çocuklar için de tehlikeli boyutlara ulaştı. Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl Ege Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde Koronavirüs nedeniyle yatan 7 yaşında çocukların olduğunu açıkladı. Haber Türk Televizyonu’nda Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu “Manşet” programına katılan Prof. Kurugöl, “Daha dün akşam 7 yaşında çok ağır bir hasta daha getirildi. Yoğun bakımda 6-7 yaşında hastalarımız var.  Çin’den yayılan Alfa ve Beta virüsleri çocukları etkilemiyordu. Ya da çok hafif seyrediyordu. Ama Delta virüsü ile birlikte durum değişti. Artık çocuklar için de çok büyük bir tehlike var. Türkiye’de insanlar çoçuklarına aşı yaptırmak istemiyor. Bizde 12-15 yaş arası aşılama oranı yüzde 3’lerin altında. Oysa ABD, İngiltere, İsrail ve Almanya gibi ülkleerde çok yüksek. Örneği İspanya’da bu oran yüzde 79’u buldu. ABD’de 5-12 yaş arasına aşı yapılması için çalışma başladı. Küba’da 2, Çin ve Birleşik Arap Emirliklerinde 3 yaş üstüne aşı yapılıyor” bilgilerini verdi. Aşının yan etkileri çocuklarda çok daha az Hastalığın hızla küçük yaşlara doğru kaydığını hatırlatan Prof. Kurugöl, bunu önlemenin yolunun toplumsal bağışıklık olduğunu vurguladı. Bunun da ancak aşılama ile sağlanabilceğini vurgulayan Kurugöl, aşının yan etkilerinin çocuklara göre çok daha az olduğunu ifade etti. Türkiye’de 10 milyon aşısız ve 10 milyon da tek aşılı olduğunu belirten Prof. Kurugöl, “Türkiye’de 104 milyon doz aşı yapıldığı açıklandı. Ama bunların için de bir doz da, iki doz da, üç doz da var. Toplumu korumak için tam aşılı kişi sayısının yüzde 70’i aşması gerek. İki doz Biontec ya da iki doz Sinovac’tan sonra bir doz biontec olmalı. Ancak haritaya bakıldığında her yer mavi görünüyor. En fazla vakanın olduğu Rize bile mavi görünüyor. Tek doz ile bilrlikte aşılanların oranı yüzde 84 olarak gösteriliyor. Ancak iki doz aşısını yaptıranların oranı henüz yüzde 49. En az yüzde 30 daha artmalı” dedi. Koronavirüs nedeniyle her gün 250-300 can kaybı olduğunu hatırlatan Prof. Kurugöl, aşılama oranlarının toplumsal bağışıklığı sağlayacak düzeye çıkarılması gerektiğini vurguladı.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete