Egeli Gazete

Sigorta parası için hamile eşini kayalıklardan atmıştı, cezası belli oldu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 4 yıl önce kayalıklardan düşerek yaşamını yitiren 7 aylık hamile eşi Semra Aysal’ı(33), 400 bin liralık ferdi kaza sigortası ücretini alabilmek için iterek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Hakan Aysel(41), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Player yükleniyor...
Haberler / Politika
15 Şubat 2022 Salı 16:25

7 aylık hamile olan Semra Aysal, 19 Haziran 2018’de eşi Hakan Aysel ile gezmeye gittiği Fethiye Kelebekler Vadisi’nde fotoğraf çektirmek için çıktığı kayalıklardan, yaklaşık 300 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetmişti. İhbar üzerine bölgeye UMKE, AKUT ve AFAD ekipleri sevk edilmişti.

Otopsinin ardından Aysal’ın cenazesi İstanbul’da toprağa verilmişti. Soruşturma kapsamında Hakan Aysal, eşini iterek öldürdüğü iddiasıyla 2020 yılı Kasım ayında gözaltına alınıp, tutuklanmıştı.

Hakan Aysal’ın yargılanmasına bugün devam edildi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına Aysal, tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi(SEGBİS) ile katıldı.

Semra Aysal’ın ağabeyi Nayim Yolcu ile taraf avukatları salında hazır bulundu. Savcı esasa ilişkin mütalaasında, sanığın inilmesi garip bir yere hamile eşini götürerek saatlerce beklettiğini ve olay yerinde eşinin düştüğünü görmediği ifadesinin inandırıcı olmadığını belirtti.

Yasal miracı ibaresi

Mütalaada, sanığın kendi ferdi kaza sigortasının lehtarı kısmında yasal mirasçıları ibaresi yazdığı, eşinin sigorta poliçesinde ise sadece Hakan Aysal yazdığı da vurgulandı. Savcı, sanığın ‘Gebe eşini kasten, tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve mevcut tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

‘’İçimize bir nebze olsun su serpildi’’

Sanık Hakan Aysal üzerine atılı suçu işlemediğini belirterek tahliye ve beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, oy çoğunluğuyla sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar verdi.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Semra Aysal’ın ağabeyi Nayim Yolcu, ‘’Acımız büyük ama verilen ceza ile içimize bir nebze olsun su serpildi. Yanına kar kalmadı. Ülkemizde kadın cinayetleri kimsenin yanına kar kalmayacak’’ dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete