Egeli Gazete

Siyasette tarihi zafer: Manisa 74, Kütahya 63 yıl sonra CHP’nin

Yerel seçimden zaferle çıkan CHP, elindeki Büyükşehir belediyelerini kaybetmediği gibi yenilerini de ekledi. Bunlar arasında, ‘CHP bu illerde oy alamaz” denilen Manisa ve Kütahya da var…
Siyasette tarihi zafer: Manisa 74, Kütahya 63 yıl sonra CHP’nin
Haberler / Politika
1 Nisan 2024 Pazartesi 00:16

EGELİ GAZETE-Ege’nin iki özel şehri Manisa ve Kütahya, CHP’nin başarısına yeni bir sayfa ekledi. Yıllarca Adalet Partisi, MHP ve AKP’nin kalesi olarak nitelendirilen şehirleri olan Manisa ve ve Kütahya’dan CHP zaferle çıktı. Manisa’da CHP Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, Cumhur İttifakı Adayı Cengiz Ergün’e fark attı. Zeyrek seçimde yüzde 57 oranında oy alırken, Ergün yüzde 29’da kaldı. Manisa'nın 17 ilçesinden 14'ü de seçimini CHP'nin yana yaptı.

CHP'nin Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, seçim başarısını yakın dostları Akhisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Bedri Türk ve eşi Şayan Türk'le birlikte kutladı.  

Kütahya’da ise amansız yarış devam ediyor. Yarışı CHP Büyükşehir Belediyesi Adayı Eyüp Kahveci önde götürüyor. Sandıkların yüzde 85’inin açıldığı Kütahya’da Eyüp Kahveci yüzde 29.33 oranında oy alırken rakibi MHP Adayı Alim Işık yüzde 28.99’da kaldı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete