Egeli Gazete

Sosyal Yardımlar Zamlı Ödenecek: Eylül 2024 Destekleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yaptığı destekler eylül ayında da hak sahibi vatandaşlara iletilecek. 
Sosyal Yardımlar Zamlı Ödenecek: Eylül 2024 Destekleri
Haberler / Ekonomi
7 Eylül 2024 Cumartesi 08:21

Temmuz ayında memur maaşlarının yüzde 19,31 oranında zamlanmasının ardından sosyal yardımlarda memur maaş katsayısına göre artışa gidilmiş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, yaşlı ve engelli aylıklarının güncel tutarlarına ilişkin kamuoyunu bilgilendirmişti. Bakan Göktaş’ın açıklamasının ardından ağustos ayında belirli bir takvime göre zamlı destekler hak sahibi vatandaşlara iletilirken, eylül ayında zamlı evde bakım maaşının, yaşlı ve engelli aylıklarının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ne zaman verileceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Zamlı Sosyal Yardımlar 2024 Eylül

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eylül ayında sosyal yardımlara hangi tarihte zamlı olarak sağlayacağına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi fakat önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alarak yürütülen tahminlere göre 10 Eylül tarihine yaklaştıkça yaşlı ve engelli aylıkları, 15 Eylül dolaylarında evde bakım maaşı, 20 Eylül civarında da sosyal ve ekonomik destek ödemesi zamlı olarak hak sahibi vatandaşlara iletilebilir. Söz konusu destekler hesaplara aktarıldıkça da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. 

Sosyal Yardımlar Ne Zaman Zamlanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 10-20 Eylül tarihleri arasında temmuz ayında yüzde 19,31 oranında zamlanan sosyal yardımları ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletmesi beklenirken, söz konusu destek ödemelerinin ne zaman verileceğinin yanı sıra yeni artışların hangi tarihlerde hayata geçeceği de 6 Eylül itibariyle araştırılan konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlardaki artışları memur maaş katsayısına göre belirliyor. Bu durumda, 2025 yılının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ve 2024 yılının son altı ayındaki enflasyon verilerine göre memur maaşlarında artışa gidilmesi sonrasında sosyal yardım ödemelerinin de zamlanması bekleniyor. Bu durumda, 2025 yılında memur maaş katsayısına göre zamlanan sosyal yardımların tutarlarına ilişkin Bakan Mahinur Özdemir Göktaş bilgi verecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete