Egeli Gazete

Soyer Basın Özgürlüğü panelinde konuştu: Destek verdiğim gazeteler çok ağır eleştirilerde bulundu

İzmir'de Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği’nce (BAMAD) sansürün kaldırılışının 116. yılı vesilesiyle düzenlenen ‘Basın Özgürlüğü Buluşması’nın ilk oturumunda konuşan önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önemli açıklamalar yaptı. İzmir Mimarlık Merkezi'nde gerçekleştirilen oturumda Soyer, belediye Başkanlığı döneminde yerel basına sonuna kadar destek verdiğini ve destek verdiği gazeteler tarafından da eleştirildiğini ifade etti.
Soyer Basın Özgürlüğü panelinde konuştu: Destek verdiğim gazeteler çok ağır eleştirilerde bulundu
Haberler / Güncel
23 Temmuz 2024 Salı 18:55

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE- İzmir'de BAMAD’ın (Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırma Derneği) düzenlediği ‘Basın Özgürlüğü Buluşması’nın ‘Yerelden  beynelmilele adı altında Medyanın yeni dönem özgürlük arayışları’ oturumu TGS İzmir Şubesi Başkanı Nil Kahramanoğlu moderatörlüğünde, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İletişimci ve yazar Prof. Dr.Haluk Şahin konuşmacı olarak katılımıyla yapıldı. Soyer, Belediye Başkanlığı döneminde yerel basını sonuna kadar desteklediğini ifade ederek, "İlan verdiğimiz gazeteler beni ağır şekilde eleştirdi fakat hiçbir şey demedim. Basının özgür olduğunu savundum" diye konuştu.

SOYER: "KILIÇDAROĞLU, YEREL BASINI DESTEKLEDİĞİMİZ UYGULAMALARI  YEREL YÖNETİMLERE ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ"

Tunç Soyer, Belediye Başkanlığı döneminde yerel basını sonuna kadar desteklediğini ifade ederek şu ifadeleri kaydetti, "Yerel basına verilen ilan desteğini arttırdık. Haber sitelerini aylık sabit bir gelire bağladık. Günlük çıkan gazeteleri her birinden bir sayı alarak çalışanlarımıza dağıttık. Bu alımı şirketlerimizin Toplu İş Sözleşmesi'ne ek madde olarak ilave ettirdik. Böylece zaman zaman anketler yaparak işçilerimiz en çok hangi gazeteye ilgi gösteriyor ona göre davrandık. Bunu yapan Türkiye'de başka bir belediye yok.  İGC ile iş birliği yaparak meclis karar özletlerinin ilk kez yerel gazetelerinde yayınlanmasını istedik. Bununla beraber dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu uygulamayı Yerel yönetimer için örnek göstermişti"

"İGC'YE BİNA TAHSİS ETTİK"

Soyer, "Depremden dolayı binaları çürük olduğu için İzmir Gazeteciler Cemiyetine Hava Gazı Fabrikasında bir alan verdik. Bizim Basın birimimiz derme çatma binalarda çalışıreken İGC'ye bina tahsis ettik. Buna önem verdik" ifadelerini kullandı.

"İLAN VERDİĞİMİZ GAZETELERDE BENİMLE İLGİLİ ÇOK AĞIR ELEŞTİRİLER OLDU HİÇ BİR ŞEY DEMEDİM"

Soyer, Belediye Başkanlığı döneminde yerel basında kendiyle ilgili ağır eleştiriler olmasıona rağmen tepki vermediğini ifade ederek şöyle konuştu, "Yerel basını güçlendirecek hamleler için yeterki kararlılık ve demokrasi olsun. Kimseye ben size destek veriyoum beni eleştirmeyin demedim. İlanınızı keserim de demedim. Desteğimizle yayınlanan gazetelerde çok ağır eleştiriler de oldu hiç bir şey demedim. Hiç karışmadım. Meşaketlli ve  sıkıntılı olsa da yine bunun yolu basın özgürlüğünden geçer"

İlk sözü alan Prof Dr. Haluk Şahin, gazetecilik mesleğinin büyük bir bölümünün sosyal medyada yer aldığını vurguladı. Bununla ilgili gazetecilere şu sözleri iletti, "Bir araya gelin  ve sosyal medyadan çıkmayın başkalarına bırakmayın bu alanı. En büyük yalanlar ordan dönüyor. Öyle yalanlar söyleniyor ki. Onları patlatmak gerekiyor. Yalanları patlatın. Dünyaya dışardan bakabilenler bunları biliyor. Sevgili Soyer bu yalanları gördü. bunları patlatabildiniz mi size sormak istiyorum?" dedi.

Soyer ise Şahin'in sözlerine şöyle yanıt verdi, "Öncelikler sosyal medya ile ilgili söylemek istiyorum. Sosyal medya kurucuları toplulukları biraraya getirmek için  yaratılmış. Ama bu kadar büyük ve kalabalık meydanları kendi iktidarlarına zarar getireceğini ve sarsacağı için sosyal medyayı zehirlemeye başlamışlar. Sosyal medya  bu anlamda zehirli buluşma alanına dönüşmüş. Yalan haberllr oluşmaya başlamış. Böyleyse bizim de yinede burada olmaya devam etmemiz gerekiyor. Mücadeleye devam edeceğiz... Bu alanda savaşacağız"

Şahin, gazetecilerin herşeyden öte kişilikleri olması gerektiğini vurgulayarak, "Gazeteci olmak için ne lazım?... Merak...Bunların ötesinde kişilik... 60 yıllık geçmişime baktığım zaman benden daha genç arkadaşların kendilerini yok ettiğini gördüm. Önünüz boşalabilir kimse kalmayabilir ama o günü bekleyin herkes karşınızda. Sizlerde buradasınız..." diye konuştu. Soyer ise Şahin'in sözlerine istinaden şu ifadeleri kullandı, "İnsanları dost ve düşman yapan şey ahlak, namus, kişilk, dik durmak gibi erdemler önce  bunlar geliyor. Bunlar  yoksa siz hiç bir şey değilsiiniz. Önce anhlak namus ve erdemler"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete