Egeli Gazete

Taliban'dan kadınlara bir yasak daha: Güzellik salonları kapatılacak

Afganistan 2021 yazında iktidarı ele geçiren Taliban yönetiminden kadınlara yönelik bir kısıtlama daha getirildi. Buna göre başkent Kabil ve çevresindeki güzellik salonlarının kapatılmasına karar verildi
Player yükleniyor...
Haberler / Dünya
5 Temmuz 2023 Çarşamba 15:39
Afganistan 2021 yazında iktidarı ele geçiren Taliban yönetiminden kadınlara yönelik bir kısıtlama daha getirildi. Buna göre başkent Kabil ve çevresindeki güzellik salonlarının kapatılmasına karar verildi
  • Taliban'dan kadınlara bir yasak daha: Güzellik salonları kapatılacak Afganistan’da Ağustos 2021’de kontrolü ele geçiren Taliban, güzellik salonlarının kapatılmasına karar verdi.
  • Taliban'dan kadınlara bir yasak daha: Güzellik salonları kapatılacak Kadınların eğitim, çalışma gibi bir çok alana katılımın yönelik bir kısıtlama daha getiren Taliban güçleri, güzellik salonlarının kapatılması kararına ilişkin detay vermedi.
  • Taliban'dan kadınlara bir yasak daha: Güzellik salonları kapatılacakTaliban yönetiminde Fazilet ve Ahlak Bakanlığı Sözcüsü Mahajar, sosyal medyada dolaşan iddiaları doğruladı ancak yasağın detayına ilişkin açıklama yapmadı.
  • Taliban'dan kadınlara bir yasak daha: Güzellik salonları kapatılacakBakanlık tarafıdan 24 Haziran’da yayınlanan mektupta, başkent Kabil ve çevresindeki tüm güzellik salonlarının bir ay içinde kapatılması gerektiği ifade edildi. Yasağın gerekçesi ise belirtilmedi.
  • Taliban'dan kadınlara bir yasak daha: Güzellik salonları kapatılacak2021 yılında kontrolü ele geçiren Taliban, 1990’lardaki döneme göre daha ılımlı olacağına ilişkin açıklamalar yapmıştı, ancak kontrolü ele geçirmesinden bu yana kadınlara ve kız çocuklarına hayatın pek çok alanında kısıtlama getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete