Egeli Gazete

Tarım teknolojiyle ayağa kalkacak

Yaşar Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı arasında yapılan protokol ile tarımın bilim ve teknolojiyle buluşturulması hedefleniyor. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Levent Kandiller, “Sürdürülebilir tarım inisiyatifiyle yerel kalkınma modelinin ilk adımlarını atıyoruz. Bu yöntem İzmir’den Türkiye’ye yayılacaktır.” dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
24 Ekim 2023 Salı 07:50

Yaşar Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı arasında yapılan protokol ile tarımın bilim ve teknolojiyle buluşturulması hedefleniyor. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Levent Kandiller, “Sürdürülebilir tarım inisiyatifiyle yerel kalkınma modelinin ilk adımlarını atıyoruz. Bu yöntem İzmir’den Türkiye’ye yayılacaktır.” dedi.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen iş birliği protokolü imza törenine Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokul Müdürü ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, Araştırma Görevlisi Pelin Atakan Ambarcı ile İBB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ziraat mühendisleri Dr. Berk Ünal ve Ali Selim Alpaslan katıldı.

TARIMSAL GİRİŞİMCİLİĞE DESTEK

Yaşar Üniversitesi, İBB’nin ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ vizyonuyla gerçekleştirdiği ‘Sağlıklı ve Sürdürülebilir Gıda Üretimini Doğa Temelli Çözümlerle Gerçekleştirerek Tarımsal Faaliyetlerin Desteklenmesi’, ‘Tarımda Sürdürülebilirliği ve Rekabet Edilebilirliği Arttırmak’, ‘İzmir İlinin Ekonomik ve Sosyal Kalkınmasına Destek Sağlamak’, ‘Sağlıklı Çevre, Sağlıklı Gıda, Sağlıklı İnsan’ başlıklı projelerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak, ayrıca İBB’nin üreticilere ve tüketicilere verdiği desteklerin yanı sıra tarım ve çevre konularında AR-GE çalışmaları, etkinlikler, eğitimler, projeler vb. faaliyetlerin düzenlenmesi için uzman kadrolara çeşitli eğitimler verecek. İş birliği ile tarımda girişimcilik ekosisteminin canlandırılması hedeflenirken, sürdürülebilirlik anlayışı ile dijital tarım teknolojileri yaygınlaştırılacak.

“İZMİR’DEN YAYILACAK”

Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, “Yaşar Üniversitesi, dünya çapında tasarım düşüncesinin yaygınlaştırılması üzerine kurulmuş bir birlik olan Global Design Thinking Alliance’nin (GDTA) Türkiye’deki tek üyesi. Bu kapsamda İBB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın tasarım düşüncesi teknikleriyle yeniden yapılandırılmasına katkı sağlayacağız. Tarım sektöründeki kooperatif ve yöneticilerin bilgilerini güçlendirerek, özellikle genç çiftçilerin eğitimlerinin tamamlanması sağlanacak. Üniversite, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve devlet organlarından oluşan dörtlü sarmal yapı var. Burada paydaşlar olarak yerel kalkınma modelini uygulamaya çalışıyoruz. Sürdürülebilir tarım inisiyatifiyle yerel kalkınma modelinin ilk adımlarını atıyoruz. Bu yöntem İzmir’den Türkiye’ye yayılacaktır.” dedi.

“DAHA İYİ YOL ALACAĞIZ”

İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, “Dairemizde, ziraat mühendislerini yanı sıra mühendisliklerin neredeyse tüm dallarından arkadaşlarımız da var. Arkadaşlarımızın hem kendisini geliştirmesi hem de yurttaşa daha iyi ve zamanında hizmet etmeleri için bilgilerini güncellemesi gerekiyor. Bu sebeple her zaman birlikte çalıştığımız Yaşar üniversitesi ile tarımın geliştirilmesine yönelik yaptığımız protokol ile çok daha iyi yol alacağımızdan eminim. Hem bizim için hem de üreticiler için çok önemli bir protokol.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete