Egeli Gazete

Tarımsal Destek 2024 Eylül: Tarım Bakanlığı'ndan YENİ Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı eylül ayının ilk tarımsal destek ödemesini çiftçilerin hesaplarına aktardı. 
Tarımsal Destek 2024 Eylül: Tarım Bakanlığı'ndan YENİ Destek
Haberler / Ekonomi
10 Eylül 2024 Salı 15:50

Eylül ayının ilk günlerinden itibaren tarımsal desteklerin hangi tarihlerde verileceği merak ediliyordu. Tarımsal destekler önceki aylarda genellikle cuma günleri üreticilerin hesaplarına aktarıldığı için bu ay da cuma günleri tarımsal desteklerin verileceği tahmin edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı eylül ayının ilk tarımsal destek ödemesini önceki hafta pazar günü ülke genelindeki çiftçilerin hesabına yatırdı. 8 Eylül tarihinde bakanlığın resmi internet sitesinden yayınlanan bilgilendirme metni ile tarımsal destek ödemesinin detaylarına ilişkin açıklama yapılırken, üreticiler de söz konusu tarımsal desteğin ayrıntılarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. 

Tarımsal Destek 2024 Eylül

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre eylül ayının ilk tarımsal destek ödemesi önceki hafta pazar günü yurt çapındaki çiftçilerin hesaplarına aktarıldı. Bireysel sulama sistemlerine 187.735.315 TL, kırsal kalkınma yatırımlarına 117.717.485 TL, ipek böceği yetiştiriciliğine 100.449.600 TL ve hayvan gen kaynakları çalışmalarına ise 674.600 TL destek verildi. Dört farklı alt başlıktan oluşan eylül ayının ilk tarımsal destek ödemesinin ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına yatırılmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

 

‘’Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 406 milyon 577 bin lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarıldı. Bakanlık tarafından bireysel sulama sistemlerine 187 milyon 735 bin 315 lira, kırsal kalkınma yatırımlarına 117 milyon 717 bin 485 lira, ipek böceği yetiştiriciliğine 100 milyon 449 bin 600 lira, hayvan gen kaynakları çalışmalarına ise 674 bin 600 lira destek sağlandı’’ denildi.

Çiftçi Destekleri 2024 Eylül

Tarım ve Orman Bakanlığı eylül ayının ilk tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarırken, dört farklı alt başlıktan oluşan söz konusu tarımsal destek ödemesinin yanı sıra farklı yardımlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da tarımsal destekler genellikle cuma günleri ülke genelinde üreticilere iletildiği için eylül sonuna kadar cuma günleri tarımsal destek ödemesi sağlandıkça bakanlık açıklamalarda bulunacak. Tarımsal desteklerin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde ödemeler gerçekleştirildikçe kamuoyu bilgilendirilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete