Egeli Gazete

Torbalı'da 3 yaşındaki çocuğa cinsel istismar

İzmir'in Torbalı ilçesinde 43 yaşındaki bir kadın, 3 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar ettiği iddiasıyla dava açıldı.
Torbalı'da 3 yaşındaki çocuğa cinsel istismar
Haberler / Güncel
23 Eylül 2024 Pazartesi 10:52

Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, üç yaşındaki bir kız çocuğunun, S.H. isimli kadın tarafından istismara maruz bırakıldığı gerekçesiyle iddianame hazırladı. Üç yaşındaki çocuk, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi’nde dinlendi. L.K. isimli çocuk, annesi ile babasının ayrı yaşadığını, zaman zaman kaldığı babasının evindeki kadını sevmediğini belirterek, özel bölgelerine dokunduğunu anlattı.

BABA OLAYI GÖRÜP YAPMA DEMİŞ
Çocuk ifadesinde “Olay babamın çiftliğinde yaşandı. Babam da gördü ve ‘yapma’ dedi. S.H. kıyafetlerimi çıkarttı, kalem kullandı” dedi. Ayrıca 3 yaşında L.K., babasının teknesinde de yine benzer şekilde S.H.’nin cinsel istismarına maruz kaldığını itiraf etti.

SAVCILIK ÇOCUĞUN ANLATIMINI TUTARLI BULDU
Hazırlanan adli görüşme raporunda, çocuğun sözel yetisinin iyi düzeyde olduğu, gerçek-yalan ayrımını yapabildiği vurgulandı. Çocuğun doğruları söylediği belirtilerek, “Mağdur, yaşadığı olayı açık, anlaşılır, samimi ve nesnel şekilde anlatmıştır” denildi.

S.H. isimli kadın ise ifadesinde çocuğun babası ile nişanlı oldukları, çocuk ile hiç yalnız kalmadıklarını ve suçlamaları reddettiğini söyledi. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede ise çocuğun anlatımının tutarlı olduğuna dair rapor hazırlandığı, çocuğun bakıcısının tanık beyanının bulunduğu belirtilerek kamu davası açılması için yeterli delil ve şüphe olduğuna vurgu yapıldı. İddianamede, S.H.’nin “sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan cezalandırılması istendi.

(Torbalı Güncel)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete