Egeli Gazete

Tugay’dan Gazze çıkışı: Bakanlık izin verirse Gazze ile kardeş şehir ilişkisi kuracağız, ben de oraya gitmeye hazırım

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Çeşme Kalesi’nde yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Bakanlık izin verirse Gazze ile İzmir arasında kardeş şehir ilişkisi kuracağız. Ayrıca izin verilirse ben de Gazze’ye gitmeye talibim ve hazırım” dedi
Tugay’dan Gazze çıkışı: Bakanlık izin verirse Gazze ile kardeş şehir ilişkisi kuracağız, ben de oraya gitmeye hazırım
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Haziran 2024 Cuma 20:04

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE-İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Çeşme Kalesi’nde tarihi bir toplantıya sahne oldu. AK Parti ve CHP meclis üyelerinden Gazze için destek çağrısı yapıldı. İzmir Büyükşehri Belediye Başkanı Cemil Tugay, Belediye meclis üyelerinden gelen Gazze için yardım çağrısının ardından Gazze ve Filistin ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Zulme uğrayan tabi ki böyle bir zulme uğrayan kentin halkın yanında olacağız. Bu bize yakışandır. Bütün yabancı ülke ile olan kardeşlik ilişkisi için Bakanlığın izni gerekiyor. Gazze de kabul ederse orayla bir kardeş ilişkisi kuracağız. Biz de yanındayız. Bu aldığımız karar aynı zamanda şu anlama geliyor. Orada savaş bittiği zaman gidebildiğimiz zaman tahribatı onarmak, travmaya uğramış insanların yanında olarak alabildiğimiz en fazla sorumluluğu alacağız. Oraya gitmeye talibim şu an gitmeye de hazırım. İzin verirlerse. Defalarca kınadık. Barış için atabildiğimiz tüm adımları atmaya hazırız. Bu anlamda tüm önerilere açığız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Böylesine özel bir Meclis toplantısını gerçekleştiriyor olmanın keyfini yaşıyorum. İlk defa burada Büyükşehir Meclis toplantısı gerçekleşiyor. Her ay bir ilçemizde meclis yapalım düşüncesindeydik. Bir an önce gündeme geçmek istiyorum. Gündemde 37 tane önergemiz var" dedi. Tugay 37 önergeyi meclise sundu. Önergeler komisyonlara iletildi. İZBAN'ın yanı sıra  İZULAŞ'ta 538 milyon 800 bin TL, ESHOT'ta 173 milyon 808 bin TL'lik sermaye artışına karar verildi.

KADIN TAKSİ ŞOFÖRLERİNE 100 BİN EURO HİBE DESTİĞİ SAĞLAYACAK PROJE

Kadın - erkek eşitliği kapsamında ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kentte yaşayan kadınların şoför olarak kent ulaşımında görev almasını sağlayacak olan “Eşitliğe Sür Projesi” kapsamında Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) tarafından 100 bin Euro’ya kadar hibe ile desteklenecek olup, “Eşitliğe Sür- Kadın Şoför İstihdamı Projesinin” hayata geçirilmesinde Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile hibe sözleşmesinin ESHOT Genel Müdürü tarafından imzalanması için yetki verilmesi de başkanlıktan gelen önerge olarak meclis gündemine geldi.

TAKSİLERE REKLAM PANOLARI REDDEDİLDİ

Taksilerin üzerine alınan reklam panoları hakkında kabul edilen ilgili önerge komisyonlara geri gönderilmişti. Bu kez komisyonlar öneriyi oy birliği ile reddetti.

İZSU’DAN ÇIKARILAN İŞÇİLER EYLEM YAPTI

Toplantının yaptığı kalenin altında toplanan İZSU’dan çıkarılan işçiler proteste eylemi yaparak, “Bize ekmek yoksa, size huzur Direne direne direnişten zafere. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” gibi sloganlar attılar.

Tugay, "Meclisin yapılmasına  burada engel olmaya çalışıyorlar. 4.5 milyon İzmirliye hizmet ediyoruz. Mahkemeye versinler. Çok haklılar ya. Bu bütçeyle biz Belediyeyi yönetmeye çok zorlanıyoruz. Biz bunu Belediye bütçesinden veriyoruz. Bunlar İZSU'dan çıkarılan arkadaşlar. Genel başkanımıza gittiler. Genel Başkan onlara güzelce anlattı.  Sizden rica ediyorum. Bu arkadaşlara iş verin. Biz zorlanıyoruz iktidar olarak çok fazla kurumunuz var. Lütfen Belediye'nin iyiliği için ortak kararlar alalım" ifadeleri kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete