Egeli Gazete

Tunç Soyer: Evleri yıkarken ruhları incitmiyoruz

Fuar İzmir’de başlayan emlak, inşaat ve kentsel dönüşüm fuarı “Rescon Expo” fuar İzmir’de yerini aldı. Fuar açılışına katılan Soyer; açılış konuşmasında kentsel dönüşüm projelerine değindi.
Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Aralık 2022 Perşembe 15:22
Emlak, inşaat ve kentsel dönüşüm fuarı “Rescon Expo”'nun açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve davetliler katıldı. Kentsel dönüşüm projelerinin sadece İzmir’de değil, bu fuarın tüm Türkiye’ye ilham olmasının amaçlandığını belirtti. Kentsel dönüşüm ihtiyacını nüfus artışıyla beraber plansız ve denetimsiz yapılaşmaların sebep olduğunu söyleyen Soyer ekledi; Ülkemizde maalesef son 20 yıldır gerçekleşen kentsel dönüşüm projeleri bütüncül planlama ve betonlaşma hedefine yaklaşan bir süreç olarak ortaya çıktı. Kent kimliğini yok eden bu uygulamalar nedeniyle dönüşüm alanındaki insanlar giderek mutsuzlaştı. Daha sonra da kentsel dönüşüm soruna derman olmanın aksine toplumsal adaletsizliğin derinleştiği bir meseleye döndü.” Dedi Evleri yıkarken ruhları incitmiyoruz. “İzmir’de uyguladığımız kentsel dönüşüm projeleri, ülkemizde bu konuda yirmi yıldır yapılan hataların panzehridir. Çünkü İzmir’de kentsel dönüşümü üç temel ilke ile yürütüyoruz: Birincisi yerinde dönüşüm. Elbette amacımız İzmir’de yaşayan herkese daha güvenli ve sağlıklı evler sağlamak. Fakat biz aynı zamanda dönüşüm olan bir mahallede doğan herkes yine burada yaşayabilsin istiyoruz ve bunu sağlıyoruz. İkinci ilkemiz ise her bir vatandaşımızın rızasını almak. Yani yüzde yüz uzlaşıyla dönüşüm yapıyoruz. Son olarak tüm bu süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesi ve garantörlüğü ile yürütüyoruz. Biz, kentsel dönüşüm yaptığımız yerlerde evleri yıkarken, ruhları incitmiyoruz. Daha iyisini hep birlikte inşa ediyoruz. İzmir’in kentsel dönüşümünde vatandaşın sigortası, belediyemizdir” dedi. Kooperatifleşmeyle Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe ve Örnekköy olmak üzere İzmir’in altı bölgesinde, toplam 248 hektarlık alanda seferberlik ile kentsel dönüşüm yapıldığını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Yürüttüğümüz tüm projelerde olduğu gibi kentsel dönüşümde de odağımız sadece İzmir değil. Geleceğin Türkiye’sine ve dünyasına ilham veren bir vizyonla hareket ediyoruz. Paydaşlarımızla birlikte Rescon Expo Fuarı’nı da işte bu nedenle düzenliyoruz. Amacımız emlak, inşaat ve kentsel dönüşüm sektörlerinin geleceğin şehirlerine hizmet etmesine katkı sağlamak. Belki çok zor, belki çok iddialı, fakat bu dünyadaki yaşamımızı daim kılmak için sektörümüzle birlikte bu adımları kararlılıkla atmak zorundayız. Hiç kuşkunuz olmasın ki İzmir Büyükşehir Belediyesi, sektörün bu yönde göstereceği iradeye, her daim sahip çıkacak ve kararlılıkla yanınızda yer alacak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete