Egeli Gazete

Türkiye'de doğan ilk fildi: Güzel İzmir'imiz gelin oluyor

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda 2011 yılında Türkiye'de doğan ilk fil olan İzmir dünyaya geldi. Şimdilerde ise İzmir filin Gaziantep'e gelin gideceği konuşuluyor.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
15 Kasım 2023 Çarşamba 10:55
İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) kasım ayı olağan birinci meclis birleşiminde; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığının talebi doğrulusunda, İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürlüğü taşınır (demirbaş) kayıtlarında bulunan ve önerge ekinde yer alan protokolde belirtilen 1 adet Dişi Asya Fil’in nakliyesinin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına hibe olarak verilebilmesi hususunun görüşülmesine dair ifadelerin yer aldığı önerge dikkat çekti. Komisyonlara gönderilen önergenin onaylanması halinde; İzmir'den bir fil Gaziantep'e gidecek. Bu haber üzerine hangi filin Gaziantep'e gönderileceği merak konusu oldu. İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda şu an anne ve baba Begümcan ve Winner'ın üç de yavrusu bulunuyor. Yavrular ise İzmir, Denizi ve Ege. Önergenin oylanması halinde ise Türkiye'de doğan ilk fil olan İzmir'in Gaziantep'e gönderileceği tahmin ediliyor. İzmir fil 2011 yılında dünyaya geldiği için diğer yavruların arasında en büyük fil olma özelliği taşıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete