Egeli Gazete

Türkiye’de turizm rekoru; ilk çeyrekte 8,8 milyar gelir

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektörünün ilk çeyrek gelirinin Türkiye tarihindeki en yüksek ilk çeyrek geliri olduğunu açıkladı.
Türkiye’de turizm rekoru; ilk çeyrekte 8,8 milyar gelir
Haberler / Ekonomi
30 Nisan 2024 Salı 14:12

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılı ilk çeyrek turizm verilerini açıkladı. Bakan Ersoy, “Geçen seneki ilk çeyrek geliri 8,3 milyar dolar revize edildi. Bu yılki hedefimiz olan 60 milyar dolara uyumlu bir şekilde gerçekleşmelerin olduğunu görüyoruz. İlk çeyrekte 8,8 milyar dolar gelir elde edildi bu Türkiye tarihinde bir ilk”dedi.

 

Bakan Ersoy, turizm istatistiklerinde 2022 yılında yapılan yenileme kapsamında BKM ve sağlık turizmi araştırma sonuçlarının sisteme entegre edildiğini belirtti. Ersoy, bu yılki günübirlik ziyaretçi verileri için EGM sonuçlarını kullandığını belirterek, ’’Çıkış yapılan sınır kapısı türü hesaplamalar detaylanarak güncellenmeye başlandı. Çok daha kesin veri elde edilmeye başlandı. Bu yapılan revizyonla 2012-2023 yılları arası dönemi kapsayacak şekilde turizm gelirleri geceleme sayıları günübirlik gelen ve geceleme yapan kişilerde güncelleme yapıldı” şeklinde bilgi verdi. Ersoy, “Geçen seneki ilk çeyrek geliri 8,3 milyar dolar revize edildi. Bu yılki hedefimiz olan 60 milyar dolara uyumlu bir şekilde gerçekleşmelerin olduğunu görüyoruz. Bu yıl ilk çeyrekte 8,8 milyar dolar gelir elde edildi bu Türkiye tarihinde bir ilk .Yıl sonu hedefimiz olan 60 milyon ziyaretçiye uyumlu şekilde ilerliyoruz. Bu dönemde en fazla ziyaretçi 748 bin İran’dan 688 bin Almanya’dan ve 682 bin Rusya’dan geldi” dedi. 

 

MİLLİYET FARKI ÜCRETİNE 54 BİN 694 TL CEZA

Bakan Ersoy, gündemdeki diğer bir konuya da şu şekilde değindi: “Antalya’daki hafta sonu bir otelde yaşanan otel rezervasyonuna yönelik konuyla bakanlık denetledi. Misafir rezervasyonunun tesis tarafından konfirme edildikten sonra ‘milliyet farkı’ haksız gerekçe 120 euro karşılığında 4 bin 778 lira ücret farkı alınması nedeniyle firmaya 54 bin 694 TL idari ceza uygulandı. Alınan ücret farkı misafire iade edildi.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete