Egeli Gazete

Türkiye’nin en büyük tıbbı atık sterilizasyonu tesisi İzmir’de önümüzde ay faaliyete başlıyor, kapasitesi günlük 100 ton  

Sıvı atıkların arıtılması konusunda Türkiye lideri olan İzmir, katı atık değerlendirmesi konusunda da atağa kalktı. Türkiye’nin en büyük tıbbı atık tesisi Seyrek’te önümüzdeki ay faaliyete başlıyor. İzmir’de her gün çıkan 20 ton tıbbı atığın sterilizasyonu bu tesiste yapılacak. Tesisin toplam kapasitesi ise günlük 100 ton. Tamamen kapalı sistemde çalışacak tesis, tıbbı atıkları buharla sterilize ederek zararsız evsel atığa dönüştürecek. Tüm süreç sızdırmasız bir ortamda yürütülecek. Sterilizasyon sonucunda ortaya çıkan ve evsel atık niteliği kazanan atıklar ise çöp değerlendirme alanlarına transfer edilecek.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
25 Şubat 2020 Salı 12:37
İzmir sıvı atık arıtması konusunda Türkiye’de açık ara lider durumda. Türkiye’de atık su arıtması nın yüzde 25’i İzmir’de gerçekleşiyor. Şimdi katı atık değerlendirilmesi konusunda da önemli çalışmalar yür ütülüyor. İzmir’in günlük 5 bin ton çöpünün değerlendirilmesi konusunda 5 ayrı tesis için çalışmalar yürütülüyor. Bunlardan Menderes, Bergama ve Ödemiş’teki tesislerin ihaleleri yapıldı. Yarımada için de Urla’da bir tesis planlanıyor. Harmandalı’nda da İzmir’in çöpünü elektriğe dönüştüren tesis hizmet vermeye başladı. Kapasite 100 ton, Mart ayında faaliyete başlıyor Seyrek’teki tıbbı atık sterilizasyonu tesisi de İzmir’i bu alanda da Türkiye birinciliğine taşıy acak. İlk etapta İzmir’de her gün çıkan yaklaşık 20 ton tıbbı atığın tamamı bu tesiste işlenecek. Tesisin toplam kapasitesi ise 3 vardiya ile çalışılması durumunda 100 tona kadar ulaşıyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Seyrek’teki tıbbı atık tesisinin Mart ayı içinde faaliyete başlayacağını açıkladı. Tamamen kapalı, buharla sterilizasyon Tamamen kapalı sistemde çalışacak tesis, tıbbı atıkları buharla sterilize ederek zararsız evsel atığa dönüştürecek. Tüm süreç sızdırmasız bir ortamda yürütülecek. Sterilizasyon sonucunda ortaya çıkan ve evsel atık niteliği kazanan atıklar ise çöp değerlendirme alanlarına transfer edilecek, tesisin bulunduğu yerde atık depolaması yapılmayacak. Sızdırmasız ortam Tesisin açık alanında sadece tıbbi atık araçlarının bekleme, temizlik ve manevra alanı ile peyzaj düzenlemesi ve otopark bölgesi yer alacak. Tüm süreç sızdırmasız bir ortamda yürütülecek. Oluşan sıvı atıklar sızdırmasız fosseptikte depolanarak çevreyle ilişkisi kesilecek.      

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ EKONOMİ SAĞLIK YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ DÜNYA SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete