Egeli Gazete

Ücretsiz Ekmek Dağıtılıyor! Her Gün Verilecek

Ülke genelindeki farklı belediyeler eylül ayında da halk ekmek ve ücretsiz ekmek projelerine dair bilgilendirmede bulunmaya devam ediyorlar. 
Ücretsiz Ekmek Dağıtılıyor! Her Gün Verilecek
Haberler / Ekonomi
8 Eylül 2024 Pazar 08:17

Düşük gelirli vatandaşlara destek olabilmek için belediyeler halk ekmek ve ücretsiz ekmek projeleri ile ilgili çalışmalar gerçekleştirirken, eylül ayında da güncel gelişmeler yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, ülke genelindeki farklı şehirlerde fırıncılar odaları tarafından ekmek fiyatlarında artışa gidilmesine ilişkin kararlar alınması sonrasında halk ekmek fiyatlarında değişiklik olup olmayacağı merak edilirken, halk ekmek fiyatlarının yanı sıra ücretsiz ekmek projeleri de yakından takip ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi de ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan ücretsiz ekmek ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulundu. 

Ücretsiz Ekmek Veriliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre BESAŞ tesislerinde üretilen ekmekler her gün 5000 ihtiyaç sahibine ücretsiz olarak ulaştırılacak. Söz konusu desteğin ayrıntılarına ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

 

‘’Sosyal sorumluluk projelerine her geçen gün yenisini ekleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile ‘ücretsiz ekmek dağıtımı’ projesini başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşların günlük ekmek ihtiyacını ücretsiz olarak karşılıyor. Türkiye’nin üçüncü, Bursa’nın ise en büyük ekmek fabrikası olan BESAŞ tesislerinde üretilen ekmekler, kent genelindeki 500’den fazla BESAŞ satış noktasında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İhtiyaç sahiplerinin yaşam standartlarını artırmayı ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen proje kapsamında, her gün 5000 vatandaşa ücretsiz ekmek dağıtımı yapılıyor’’ denildi.

Ekmeğe Zam Yapılacak Mı?

Bursa Büyükşehir Belediyesi 5000 kişiye sağlanacak olan ücretsiz ekmek desteği ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da eylül ayında ekmek fiyatlarında değişiklik olup olmayacağını merak ediyorlar. Ekmeğe zam yapılması durumunda önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da fırıncılar odaları ve belediyeler kamuoyunu bilgilendiriyorlar. Bu durumda, eylül ayının son günlerine kadar ekmek fiyatlarında değişiklikler oluştukça yeni açıklamalar gelecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete