Egeli Gazete

Urla’da 15 bin 330 metrekarelik tarım alanı yıkıntı atıkları için feda ediliyor  

Eşsiz doğal güzellikleriyle dikkat çeken Urla’nın Torasan Mahallesi’nde 15 bin 330 metrekarelik tarım alanı yıkıntı atıklarının getirileceği atık depolama ve geri kazınım tesisi için feda ediliyor. Altınoğulları Hafriyat Nakliyat Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan geri kazanım tesisinin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) sürecinin başlatılması için Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü gerekli onayı verdi.
Player yükleniyor...
Haberler / Genel
12 Temmuz 2023 Çarşamba 13:15
KEREM YEĞİNBOY/EGELİ GAZETE-Eşsiz doğal güzellikleriyle dikkat çeken Urla’nın Torasan Mahallesi’nde 15 bin 330 metrekarelik tarım alanı yıkıntı atıklarının getirileceği atık depolama ve geri kazınım tesisi için feda ediliyor. Altınoğulları Hafriyat Nakliyat Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan geri kazanım tesisinin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) sürecinin başlatılması için Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü gerekli onayı verdi. ATIK TESİSİNİN KURULACAĞI ALAN TARIM ARAZİSİ ÇED dosyasında Urla Torasan’da atık tesisi kurulacakalanın 1/100.000 Ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı’nda “Tarım Arazisi” üzerinde kaldığı belirtilerek şu bilgiler verdildi: “Bahse konu tesisin kurulacağı 2960 Ada 3 no‟lu parselin büyüklüğü 4,399.10 metrekare olup niteliği ‘Sekiz Zeytin Ağacını Havi Tarla’, 2960 Ada 4 no‟lu parselin büyüklüğü 6,745.72 metrekare olup niteliği ‘On Bir Zeytin Ağacı Havi Bağ’ ve 2960 Ada 5 no‟lu parselin büyüklüğü 4,185.66 metrekare olup niteliği ‘Dokuz Zeytin Ağacını Havi Tarla’dır.” YILDA 300.000 TON YIKINTI ATIĞI GETİRİLECEK Faaliyet kapsamında yılda 300.000 ton beton, kaya, taş ve yıkıntı atıkları tesise geldikten sonra ayrı ayrı olacak şekilde depolanacak. Sonrasında kırıcıya gönderilen atık kırılıp, boyutlandırıldıktan sonra stok alanına taşınacak. inşaat molozlarında bulunan demir donatısı kırıcıdan sonra ana bant çıkışında mıknatıslar ile toplanarak açık alanda geçirimsiz zeminde geçici olarak depolanacak.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete