Egeli Gazete

Urla’da Yağcılar Mahallesi Değirmentepe bölgesi arkeolojik sit ilan edildi

İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Urla’nın Yağcılar Mahallesi Değirmentepe bölgesinin Birinci Derece Arkeolojik Sit ilan edilmesi kararı aldı. Karar bugün yayınlanan Resmi Gazete’de yer aldı.
Player yükleniyor...
Haberler / Genel
27 Temmuz 2023 Perşembe 10:21
İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Urla’nın Yağcılar Mahallesi Değirmentepe bölgesinin Birinci Derece Arkeolojik Sit ilan edilmesi kararı aldı. Karar bugün yayınlanan Resmi Gazete’de yer aldı. Kararın Urla Yağcılar Mahallesi Köyaltı mevkiinde 122, 123 Ada, 222 ada 223 adaların 225 ve 291 adaların önemli bir bölümünü kapsadığı belirtildi. Açıklanan kararda, “Değirmentepe’nin Birinci Derece Sit olarak belirlenmesine, tepenin çevresinde düşük yoğunluklu yüzey buluntusu veren alanın ise 3. Derce sit alanı olarak belirlenmesine, bu alanlarda kesinlikle hiçbir yapılaşmaya izin verilmeyeceğine” ifadeleri yer aldı.    

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete