Egeli Gazete

Yılan Adası'ndaki 13 Ukrayna askerinin hayatta olduğu ortaya çıktı

Ukrayna'nın Romanya sınırında küçük bir ada olan Yılan Adası'ndaki Ukraynalı askerlerin Rus gemisine direnirkenki görüntüleri olay olmuştu, ardından yapılan bombardıman sonucu orada öldükleri bilgisi yayılmıştı. Gerçeğin öyle olmadığı ortaya çıktı. Ukrayna Donanması, Rusya'nın operasyonunun ilk gününde Yılan Adası'ndaki savaş gemisine kafa tutan 13 askerin hayatta olduğunu açıkladı.
Player yükleniyor...
Haberler / Dünya
1 Mart 2022 Salı 14:04
Rusya-Ukrayna savaşı 6. gününe girerken, savaşın ilk günlerinde Ukrayna'ya bağlı Yılan Adası'nı teslim etmek istemeyen 13. askerin hayatını kaybedişleri tüm dünyayı derinden sarsmıştı. Askerler, kendilerini kuşatan Rus askerlerine cesurca direnmiş ve sonra da ağır bombardımana maruz kalmışlardı. Ancak 13'ünün de öldüğü düşünülen askerlerle ilgili gerçek ortaya çıktı. 17 hektarlık Yılan Adası'nda hayatını kaybettiği iddia edilen askerlerle ilgili Ukrayna'dan açıklama geldi. Ukrayna yönetimi askerlerinin hepsinin hayatta olduğunu ifade etti. Donanma tarafından yapılan açıklamadai "Kardeşlerimizin hayatta ve iyi olduğunu duymaktan dolayı çok mutluyuz" denildi. Ancak aslerşerin Rus ordusu tarafından esir alındığı ifade edildi. Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenski geçtiğimiz günlerde savaşın 2. gününde ele geçirilen Yılan Adası'ndaki askerkerle ilgili, "Bütün sınır muhafızları kahramanca öldü ama pes etmedi. Onları 'kahramanlık nişanıyla onurlandıracağız" sözlerine yer vermişti.   Karadeniz'de Romanya yakınlarındaki küçük bir ada olan Yılan Adası'nda bulunan 13 asker, savaşın 2. gününde Odessa bölgesinde adayı savunmak için bulunuyorlardı. Bu sırada adayı işgale gelen Rus birlikleri, "Kan dökülmesine gerek yok, gereksiz kayıpları önlemek için silahlarınızı bırakmanızı ve teslim olmanızı öneriyoruz. Aksi takdirde bombalancaksınız" demişti.   Ancak Ukrayna birlikleri meydan okuyup teslim olmayı reddederek "Gidin" demişti. Bunun ardından gelen hava bombardımanında adayı korumakla görevli 13 Ukrayna askeri hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete