Egeli Gazete

Aile Bakanlığı 7.761 TL verecek! Okullar açıldı sosyal yardım başlıyor

2024-2025 eğitim-öğretim döneminin ilk haftası itibariyle sosyal yardım ödemelerinin ne zaman sağlanacağı araştırılıyor. 
Aile Bakanlığı 7.761 TL verecek! Okullar açıldı sosyal yardım başlıyor
Haberler / Ekonomi
12 Eylül 2024 Perşembe 09:07

Milyonlarca öğrenci 2024-2025 eğitim öğretim dönemine pazartesi günü itibariyle başladı. Okulların açılması ve ilk ders zilinin çalması ile birlikte yeni eğitim öğretim dönemi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağlayacağı sosyal yardımlar da veliler tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu durumda, eylül ayında da düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek için sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Ortalama 6360 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hangi tarihte sağlanacağının yanı sıra güncel ödeme tutarları da merak ediliyor. 

SED Yardımı 2024 Eylül

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesi kapsamında düşük gelirli hanelerde bulunan okul öncesi öğrenciler için 4312 TL, ilköğretime devam eden öğrenciler için 6468 TL, ortaöğretime devam eden öğrenciler için 6899 TL, yükseköğretime devam eden öğrenciler için 7761 TL sosyal ve ekonomik destek ödemesi sağlıyor. Eylül ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hangi tarihte hesaplara aktarılacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat sosyal ve ekonomik destek ödemesi geçtiğimiz aylarda genellikle ay ortasından sonra verilmişti. Bu durumda, 20 Eylül dolaylarında farklı kademede eğitim gören öğrencilere destek olabilmek için sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. 20 Eylül dolaylarında ödemelerin yapılması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden, sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. 

2024 Eylül Sosyal Yardımları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 20 Eylül dolaylarında sosyal ve ekonomik destek ödemesini sağlaması beklenirken, eylül ayı sosyal yardımları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal yardımlar genellikle ay ortasına doğru yaklaşırken veriliyor. Bu durumda, yaşlı ve engelli aylıkları, aile destek paketi ödemeleri 12 Eylül tarihine kadar sağlandı. Evde bakım maaşının da 15 Eylül civarında verilmesi bekleniyor. Eylül ayının son günlerine kadar sosyal yardımlar sağlandıkça bakanlık açıklamalarda bulunacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete