Egeli Gazete

Aile Bakanlığı Müjdesi: Düzenli Olarak Her Ay Ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın her ilettiği desteklere ilişkin eylül ayında araştırmalar yapılıyor. 
Aile Bakanlığı Müjdesi: Düzenli Olarak Her Ay Ödenecek
Haberler / Ekonomi
6 Eylül 2024 Cuma 14:50

Ocak ayında memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında olduğu gibi evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, farklı sosyal yardım programları çerçevesinde sağlanan yardımlara zam yapacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2025 yılının ilk günlerinde açıklayacağı sosyal yardım zammı için bekleyiş devam ederken, güncel ödeme tutarları ve tarihleri de eylül ayının ilk günlerinde merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eylül ayında henüz destek ödemelerine başlamasa da geçtiğimiz aylardaki ödeme süreçleri dikkate alınarak farklı sosyal yardım programları için tahminler yürütülüyor. 

Aile Bakanlığı 2024 Eylül Evde Bakım Parası

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eylül ayında da evde bakım parasını hak sahibi yüz binlerce vatandaşa iletecek. Evde bakım yardımının ne zaman sağlanacağına ilişkin 6 Eylül tarihine kadar henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat bakanlığın önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak eylül ayı ödemeleri için tahminler yürütülüyor. Bu durumda, 15 Eylül civarında 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşının yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılması bekleniyor. 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşının verilmesi halinde de eylül ayının ortalarında bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. 

Eylül 2024 Aile Bakanlığı Destekleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 15 Eylül dolaylarında evde bakım maaşını ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktaracağına dair tahminler bulunurken, evde bakım maaşının yanı sıra farklı sosyal yardımlar da 6 Eylül tarihinde araştırılan konular arasında yer alıyor. Eylül ayı boyunca yaşlı ve engelli aylıklarının, aile destek paketi ödemelerinin, sosyal ve ekonomik destek ödemesin yurt çapındaki hak sahibi vatandaşlara verileceği düşünülüyor. Söz konusu destekler eylül ayınına son günlerine kadar sağlandıkça bakanlık açıklamalarda bulunacak. Bu durumda, eylül ayındaki güncel desteklere erişmek ve yeni destek programları ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler bakanlığın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete