Egeli Gazete

Okullarda Temizlik Görevlisi Alımı! Resmi Açıklama Geldi

Okullarda temizlik görevlisi alınmayacağına dair iddiaların ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamalarda bulundu. 
Okullarda Temizlik Görevlisi Alımı! Resmi Açıklama Geldi
Haberler / Ekonomi
6 Eylül 2024 Cuma 13:54

2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasına çok az bir süre kala okullarda temizlik görevlisi alımı olup olmayacağı iş arayışında olan vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda, kamuda tasarruf tedbirleri çerçevesinde okullarda temizlik görevlisi alınmayacağına ilişkin iddialar geçtiğimiz günlerde sosyal medyada sıklıkla konuşulmuştu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de okullarda temizlik görevlisi alınmayacağı iddialarını yalanladı. 

Okullarda Temizlik Personeli Alınacak Mı?

Okullarda temizlik görevlisi alınmayacağına dair iddialar sonrasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamalarda bulundu. Haftalık çalışma saatlerinin ve günlerinin revize edildiğini ve böylece geçen yıl istihdam edilen çalışanların iki katı kadar istihdam gerçekleşeceğini belirten Bakan Tekin:

 

“Toplum Yararına Çalışma (TYP) projesinin adını Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 'İş Gücü Uyum' programı olarak değiştirdi. Haftalık çalışma saatlerini ve günlerini revize etti. Buna karşılık da bizim geçen yıl istihdam ettiğimiz TYP çalışanlarının 2 katı sayı verdi bize. Dolayısıyla bu ön yargı nereden çıkıyor ben anlamış değilim” dedi.

Okullarda Temizlik Görevlisi Alımı Başvuruları

Okullarda temizlik görevlisi alınmayacağına dair iddiaların Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yalanlanmasının ardından söz konusu alımlara başvuruda bulunmak isteyen kişiler de araştırmalar gerçekleştiriyorlar. İŞKUR Toplum Yararına Program başvurularını ne zaman başlatacağı ve hangi adresten başvurulacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Toplum Yararına Programlar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam edecek personeller ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. İlerleyen günlerde alımlara ilişkin açıklamalar yapılması bekleniyor. Söz konusu alımlara başvuruda bulunabilmek için de şartlar şöyle:

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK'ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete