Egeli Gazete

Araştırma raporu: İktidar sandığımız kadar mülteci dostu mu?

Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı (BAYETAV) ‘Türkiye’de Mülteci Karşıtı Söylemler: 2020 Sonrasına Dair Karşılaştırmalı Bir Okuma’ raporunu yayınlandı.
Araştırma raporu: İktidar sandığımız kadar mülteci dostu mu?
Haberler / Türkiye
21 Mayıs 2024 Salı 16:36

Araştırma, ülkedeki göç politikasının değişimi ve kırılma noktalarını ortaya koyuyor. Türkiye’deki mülteci karşıtı söylemleri ele alan rapor, son üç yıllık dönemde ülkede artan mülteci karşıtlığının genel durumunu özetliyor. Çalışma, hem siyasi iktidar hem de muhalefetin mültecilere yaklaşımını, medya analizi ve İzmir’deki sivil toplum aktörleriyle yapılan saha çalışmasından elde ettiği verilerle ortaya çıkarıyor.

Raporda AKP’nin 2019’dan itibaren mülteciler üzerinde denetim ve baskı kurduğu belirtiliyor. Suriyelilerin de bir güvenlik meselesine dönüştürüldüğü belirtilerek göçün kriminalize edildiği bir politikaya geçiş yapıldığı vurgulanıyor.

Araştırmaya göre AKP’nin mültecilerin/göçmenlerin entegrasyonuna yönelik bir stratejisi yok. Ayrıca vatandaşlık hakkının da iktidarın gündeminden tümüyle düştüğü belirtiliyor.

BAYETAV raporu aynı zamanda ana muhalefet ve sol partilerin de mültecilere yaklaşımını ele alıyor. Buna göre ana muhalefette geri göndermeye dayalı mülteci söylemi öne çıkıyor.

Sol partilerin ve oluşumların mülteci meselesine yeterince ağırlık vermediği savunuluyor. Mültecilere ilişkin söylem ve uygulamaların AKP hegemonyasında kaldığı vurgulanıyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete