Egeli Gazete

Burs başvuruları bugün başladı! Aylık 4.500 TL ödenecek

Eylül ayının ortaları itibariyle farklı vakıflardan burs başvurularına ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. 
Burs başvuruları bugün başladı! Aylık 4.500 TL ödenecek
Haberler / Ekonomi
16 Eylül 2024 Pazartesi 14:42

2024-2025 eğitim öğretim döneminin ikinci haftası bugün itibariyle başladı. Yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan önce ve başladıktan sonra ülke genelindeki farklı belediyeler kırtasiye yardımlarına, eğitim desteklerine ilişkin peş peşe açıklamalarda bulunurken, eylül ayı itibariyle burs başvuruları da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine sağlanacak olan burslara ve eğitim desteklerine ilişkin vakıflar, müdürlükler, belediyeler peş peşe açıklamalarda bulunuyorlar. Farklı kademede eğitim gören öğrenciler ve aileleri de burs başvurularının ayrıntılarına dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. 

2024-2025 BURS BAŞVURUSU

2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yeni eğitim öğretim döneminin ikinci haftası çerçevesinde bugün ders başı yaparken, burs başvuruları da gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. 16 Eylül itibariyle farklı vakıfların burs başvuruları ile ilgili araştırmalar gerçekleştirilirken, Türkiye Eğitim Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre üniversite eğitim burs başvuruları 16 Eylül ile 11 Ekim 2024 tarihi arasında Obigenç uygulaması üzerinden yapılacak. 

KYK burs ve kredi başvurularının hangi tarihte başlayacağına ilişkin eylül ayının ortalarında araştırmalar sürüyor. KYK burs ve kredi başvurularının ekim ayının ortalarında başlayacağına ilişkin tahminler ağırlık kazanırken, Türkiye Eğitim Vakfı’nın üniversite aylık bursları için başvuruların başlamasının ardından ödeme tutarları merak ediliyor. Lise bursu 2200 TL, üniversite bursu 4500 TL, yüksek lisans bursu 6750 TL, doktora bursu 9000 TL ve üstün başarı bursu da 9000 TL olarak belirlendi. 

Kredi Yurtlar Kurumu'nun, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye Eğitim Vakfı’nın, ülke genelindeki farklı belediyelerin eğitim destekleri ile ilgili 16 Eylül itibariyle araştırmalar hız kesmeden devam ederken, ülke genelindeki farklı belediyelerin eylül ayının son günlerine kadar kırtasiye yardımları ile ilgili açıklamalarda bulunması bekleniyor. Bu durumda, kırtasiye yardımlarına erişmek ve detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin internet sitelerini inceleyebilirler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete