Egeli Gazete

Büyükşehir memurları bugün sandık başında: Son kararı emekçiler verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurlar bugün Başkan Cemil Tugay tarafından verilen 17 bin TL’lik sosyal denge tazminatı önerisini oylayacak.
Büyükşehir memurları bugün sandık başında: Son kararı emekçiler verecek
Haberler / Güncel
12 Ağustos 2024 Pazartesi 10:18

  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri krizli başlamıştı.

Uzlaşının bir türlü sağlanamadığı süreçte memurlar iş bırakma eylemleri ve protestolar düzenleyerek yönetimi hedef almıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın SDT’ler konusunda önerdiği 16 bin 750 TL’lik teklif sendika tarafından kabul görmemişti.

Yeniden değerlendirme yapan belediye yönetimi, 17 bin TL SDT noktasında sendikaya teklif sunmuştu.



SON KARAR MEMURLARDA
Sendika yönetimi ise teklifin değerlendirmesini memurlara sorma kararı verdi. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinde sandıklar kurulacak ve memurlar teklif için ‘evet’ ya da ‘hayır’ oylaması yapacak.

SOSYAL HAKLAR KORUNACAK
21 aylık sözleşmede önceki toplu iş sözleşmesinde yer alan sosyal haklar (regl, babalık izni, sosyal tesislerden indirimli ve ücretsiz yararlanma, Arabalı vapurdan yararlanma, mobbing kurulu gibi birçok özlük, sosyal ve demokratik haklar) olduğu gibi korunacak.



ENFLASYON ZAMMI İÇİN SÖZLÜ TAAHHÜT
Aynı zamanda, toplu iş sözleşmesinde olarak yer almamakla birlikte, Ocak ayında enflasyon zammı yansıtılacağı da sözlü olarak taahhüt ediliyor. Ayrıca, görevden uzaklaştırılan memurların bugün mesai saati bitmeden görevlerine geri dönecekleri de belirtiliyor.

(EGEDESONSÖZ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete