Egeli Gazete

Destek Ödemesi Alanlara Müjde! Yüzde 40 İlave Ödeme Kararı Alındı

Eylül ayının ortalarına doğru ilerlerken farklı bakanlıklar çeşitli desteklere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor. 
Destek Ödemesi Alanlara Müjde! Yüzde 40 İlave Ödeme Kararı Alındı
Haberler / Ekonomi
10 Eylül 2024 Salı 18:53

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin geçtiğimiz günlerde yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarıldığını duyurmuştu. Toplam 5.6 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanlığı da dört farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına iletti. Eylül ayının ortalarına doğru yaklaşırken her iki bakanlığın da ülke genelindeki vatandaşları ilgilendiren desteklere ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile kamuoyunu bilgilendirirken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da yeni destekleme modeli kapsamında sağlanacak olan destekler ile ilgili bilgilendirmede bulundu. 

Yüzde 40 İlave Destek Verilecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıklamasına göre yeni destek modeli çerçevesinde genç ve kadın üreticilere yüzde 40 ilave ödeme tutarı hesaplara aktarıldı. Yeni destekleme modeli çerçevesinde ilk ödemeler gerçekleşirken, ayrıntılara ilişkin bilgi veren Bakan Yumaklı:

 

"Bu kapsamdaki 100 milyon TL'den fazla ipekböceği desteğimiz bu haftaki destek ödemeleri arasında yer aldı. Yeni destek modelinde bir önceki yıla göre ipek böceği yaş koza desteklemesine ayrılan bütçede % 237 artış sağladık. 2024 yılında 1254 yaş koza üreticisinin 461'i genç/kadın üretici olup, bu üreticilerimize ödenen destek tutarı toplam ödenen destek tutarının % 54'ünü oluşturuyor. Yeni destek modelinde genç/kadın üreticilerimize %  40 ilave ödeme tutarı da hesaplarına aktarıldı” dedi.

Tarım Bakanlığı Ödemeleri Eylül 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı genç ve kadın üreticilere yüzde 40 ilave ödeme sağlanacağını duyururken, söz konusu ödemelerin yanı sıra tarımsal destekler de merak ediliyor. Eylül ayının ilk tarımsal destek ödemesi önceki günlerde ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal desteklerin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde de ödemeler gerçekleştireceği düşünülüyor. Bu durumda, farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekler, çiftçileri ilgilendiren yeni düzenlemeler ve ödemeler gerçekleştikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalar yapılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete