Egeli Gazete

Emeklilere 29 Ekim’de 5000 TL ikramiye ödenecek mi?

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi sağlanırken, bu yıl da ikramiye ödemesinin verilip verilmeyeceği merak ediliyor. 
Emeklilere 29 Ekim’de 5000 TL ikramiye ödenecek mi?
Haberler / Ekonomi
12 Eylül 2024 Perşembe 18:40

2023 yılında Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla milyonlarca emekliye 5000 TL’lik Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi sağlanmıştı. Bu çerçevede, 2024 yılında da 29 Ekim tarihinde Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin verilip verilmeyeceği merak edilirken, emekli maaş zamları ve emekli maaşlarına ek olarak sağlanan promosyonlar da eylül ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor.

29 Ekim’de ikramiye ödenecek mi?

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyetin 100. yılı olmasından ötürü bir defaya mahsus olmak üzere emeklilerin hesaplarına 5000 TL aktarılmıştı. Bu yıl ise benzer bir ikramiye ödemesi yapılacağına ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi. Bu çerçevede, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde ya da sonrasında ikramiye ödemesi sağlanması beklenmiyor. 

Emekli promosyonları ve maaş zammı 2024

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ikramiye ödemesi sağlanıp sağlanmayacağına ilişkin araştırmalar sürerken, emekli promosyonları ve maaş zamları da gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Ek fırsatlar ile birlikte bankalar eylül ayında 24.000 TL'ye varan ödemeler sunuyorlar. Önümüzdeki ayların ilk günlerinde de ay sonuna kadar devam edecek olan promosyon fırsatlarına ilişkin bankaların resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanması bekleniyor. Emekli promosyonlarının yanı sıra maaş zamları da gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Emekli maaş zamlarının belirlenebilmesi için her ayın ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulacak bir önceki ayın enflasyon rakamları kritik önemde olacak. Bu çerçevede, ocak ayının ilk günlerinde aralık ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından 2025 yılının ilk günlerinde SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarındaki artışa ilişkin kamuoyuna bilgi verilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete