Egeli Gazete

Emekliye 5 bin TL ikramiye! Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı!

Geçen yıl cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmişti. Aynı ikramiyenin bu yıl da verilip verilmeyeceği merak edilirken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bir açıklama geldi. İşte o açıklama…
Emekliye 5 bin TL ikramiye! Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı!
Haberler / Ekonomi
14 Eylül 2024 Cumartesi 20:00

29 Ekim 2023 tarihinde cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında milyonlarca emekliye ilk ve son kez 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılmıştı. 100’üncü yıl ikramiyesini hesaplarında gören emekliler büyük sevinç yaşamış ve bu ikramiyeyle ihtiyaçlarını gidermişti.

Öte yandan, bu yıl da 29 Ekim’in yaklaşmasıyla beraber milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi yeniden 5 bin TL ikramiye alıp alamayacağını merak etmeye başladı. Emekliler, konuya ilişkin araştırmalarına hız verirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise bu yıl 5 bin TL ikramiye ödenip ödenmeyeceğine yönelik açıklama yaptı.

SGK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı emeklisine 10.30'da müjdelendi! Eylül'de çifte  ödeme var

100’ÜNCÜ YILA ÖZEL OLARAK VERİLDİ

Bakan Şimşek, geçen yıl emeklilerin hesaplarına yatırılan ikramiyelerin cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olduğu ve bu yıl emeklilere yeniden 5 bin TL ikramiyenin verilmeyeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen sene cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında duyurduğu 5 bin TL’lik ikramiye, yasalaşarak emeklilerin hesaplarına aktarılmıştı. Fakat, bu özel ödemenin, 29 Ekim 2024 tarihinde yeniden ödenmeyeceği resmi olarak netlik kazandı.

Emeklilerin yeniden 5 bin TL ikramiye ödemesine yönelik beklentileri artsa da, bu doğrultuda yeni bir adım atılmayacağı ve bu yıl 29 Ekim’de 5 bin TL daha ikramiye ödenmeyeceği kesinleşmiş oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete