Egeli Gazete

En Düşük Emekli Maaşı Zamlanacak! İLK TAHMİN Geldi

Orta Vadeli Program’ın açıklanmasının ardından en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceğine dair araştırmalar yapılıyor. 
En Düşük Emekli Maaşı Zamlanacak! İLK TAHMİN Geldi
Haberler / Ekonomi
7 Eylül 2024 Cumartesi 12:48

Temmuz ayında en düşük emekli maaşı 2500 TL’lik artış neticesinde 12.500 TL seviyesine yükselmişti. 2025 yılının ilk günlerinde de yılın son altı ayındaki enflasyon verilerine göre emekli maaşlarında artışa gideceğine dair tahminler bulunurken, en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. En düşük emekli maaşı için henüz tutar telaffuz edilmese de Orta Vadeli Program’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ekonomi kurmayları tarafında açıklamasının ardından Orta Vadeli Program’daki veriler baz alınarak emekli maaşları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. 

Emekli Zammı OVP Tahmini

2025-2027 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program açıklandı. Söz konusu programa göre 2024 yılı enflasyon beklentileri yüzde 41.5'e revize edilirken, gelecek yıla dair hedef yüzde 17.5 olarak açıklandı. Bu kapsamda, enflasyonun yıl sonunda yüzde 41.5 olması durumunda SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşının yüzde 13,44 oranında artması bekleniyor. Böylece 12.500 TL olan en düşük emekli maaşı da 14.200 TL seviyesine yükselebilir. En düşük emekli maaşı belirlenirken enflasyon verileri dikkate alınacağı için her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına dair TÜİK tarafından yapılan açıklamalar yakından takip edilecek. 2025 yılın ocak ayının ilk günlerinde aralık ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından duyurulmasının ardından yılın son altı ayındaki enflasyon verilerine göre emekli maaşlarındaki artışlar netlik kazanacak. 

Asgari Ücret Ne Kadar Zamlanır?

Orta Vadeli Program’ın açıklamasının ardından en düşük emekli maaşına ilişkin hesaplamalar gerçekleştirilirken, asgari ücretin artıp artmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Asgari ücret zammı için aralık ayında için işçi ve işveren temsilcileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelecekler. Söz konusu toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaş belirlenecek. Asgari ücret zammı için henüz oran telaffuz edilmese de eylül ayı itibariyle tahminler 20.000 TL'den başlıyor ve 24.000 TL seviyesine kadar ulaşıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete