Egeli Gazete

ESHOT için 421 milyonluk kredi meclis gündeminde

Şubat ayı olağan meclisinin gerçekleştirmeyi planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kent için toplu ulaşımın can damarlarından biri olan ESHOT’a 421 milyonluk kredi kullanımı ve 421 milyonluk sermaye aktarımı önerileri meclis gündemine geliyor.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
11 Şubat 2022 Cuma 11:54
İzmir’de 90 dakika uygulamasının kalkması ve son dönemde gelen zamlar sonrası sıkça hakkında söz ettiren ESHOT’ta borçlanma ve sermaye artırımı meclis gündemine geliyor. 35%’i aşan zam Türkiye’de geçmiş haftalarda dövizdeki hızlı artış dolayısıyla akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş sonrası ulaşım kalemlerine de zamlar peş peşe gelmişti. İzmir’de 90 dakika uygulamasının kalması sonrası otobüs biletlerinde de 35%’i aşan zam oranları sonrası kentte tartışmalar yaşanırken, Kasım ayında gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda ise 2022 yılı için ESHOT’a 450 milyon TL’ye kadar kredi kullanma hakkı oy çokluğu ile verilmişti. Soyer’e yetki oylamada 2022’nin henüz başında ise akaryakıt ve girdilerin hız kesmeden tırmanışa geçmesi sonrası ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT için kredi yetkisi istemeye hazırlanıyor. Şubat ayı olağan meclis oturumunda gündeme gelecek gündem maddesi ile 421 milyon TL’lik kredi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay alınması ve ESHOT’un kullanacağı için garantör olunması ve gerekli işlemlerin yapılması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi meclis üyelerinin onayına sunulacak. Artan yakıt fiyatları ve yağ alımı Meclis gündeminde ayrıca artan yakıt fiyatları sonrası 2022 yılı için akaryakıt ve yağ almayı planlayan ESHOT’a 421 milyon TL’lik sermaye artırımı teklifi de meclis gündemine getirilecek. (Oktay Güçtekin/Egedesonsöz)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete